Night Star Express Hellmann breidt pand ’s-Heerenberg fors uit • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Night Star Express Hellmann breidt pand ’s-Heerenberg fors uit

Night Star Express Hellmann, een van Nederlands grootste nachtdistributeurs, kondig aan om op korte termijn te starten met een grote uitbouw van het huidige crossdockcentrum aan de Logistiekstraat in ‘s-Heerenberg. Eind augustus zullen de eerste werkzaamheden al van start gaan.

Night Star Express Hellmann is als onderdeel van moederorganisatie en familiebedrijf Hellmann Worldwide Logistics verantwoordelijk voor de nachtelijke onderdelendistributie binnen de gehele Benelux. Voor vele gerenommeerde (inter)nationale organisaties worden de onderdelen in de avonduren op hoog tempo gesorteerd, verladen en vervolgens ’s nachts door ruim 150 voertuigen voor 08:00 uur afgeleverd. Met elke nacht zo’n 8000 zendingen die in zijn totaliteit wel 18000 pakketten en pallets bevatten barst het bedrijf bijna uit haar voegen.

Hellmann Worldwide Logistics, met het hoofdkantoor gevestigd in het Duitse Osnabrück, is wereldwijd actief in 162 landen en met ruim 437 kantoren vertegenwoordigd in alle logistieke services. Het bedrijf staat garant voor een jaarlijkse omzet van zo’n 3.2 miljard Euro dat behaald wordt door ruim 13.000 medewerkers wereldwijd. Night Star Express Hellmann bestaande uit twee vestigingen in ’s-Heerenberg en Maasmechelen (BE) met ruim 200 medewerkers behaald jaarlijks een omzet van 30 miljoen Euro.

De Achterhoek speelt een belangrijke rol bij de dagelijkse bedrijfsvoering binnen de organisatie. Night Star Express Hellmann wordt gerund door de Doetinchemmer Patrick Löwenthal die het bedrijf – samen met zijn vader Theo Löwenthal – van meets af aan heeft opgebouwd naar het huidige formaat. Daarbij komt dat het bedrijf met ingang van het huidige seizoen shirtsponsor van Betaald Voetbal Organisatie De Graafschap is. De Achterhoekse no nonsense mentaliteit is zodoende één van de belangrijkste kernwaarden van waaruit het bedrijf dagelijks opereert.

Dat de uitbouw nu daadwerkelijk op punt van beginnen staat is niet iets dat in enkele maanden uitgewerkt is. Al meerdere jaren waren er plannen om het crossdockcentrum in ’s-Heerenberg fors uit te breiden, dit kwam in stroomversnelling na de continue groei van 10 à 15 procent per jaar. Na de ingebruikname van het pand in 2008, zal eind augustus de derde uitbouw al van start gaan. Het bedrijf heeft in zijn totaliteit 6000 m2 grond aangekocht waar de nieuwe crossdockhal inclusief laaddocks op wordt gebouwd. Dit brengt het totale grondoppervlak naar ruim 22.000 m2 waarbij het sorteeroppervlak op 11.000 m2 uitkomt. Het aantal laaddocks- en deuren passeert inmiddels ruim de 100. Ook de kantoorruimte zal verder worden uitgebreid met 325 m2 zodat het kantooroppervlak in zijn totaliteit ruim 800 m2 bedraagt. Door deze uitbouw is Night Star Express Hellmann in staat om de jaarlijks gestage groei in de komende jaren met succes voort te kunnen zetten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer