Nissan Navara in de spotlights op IAA • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Nissan Navara in de spotlights op IAA

Nissan zet op de IAA de spotlights op twee pick-ups: de Nissan Navara Dark Sky Concept en de Nissan Navara N-Guard.

De Nissan Navara Dark Sky Concept is ontwikkeld in het Verenigd Koninkrijk in samenwerking met de Europese Ruimtevaartorganisatie ESA (European Space Agency) en uitgerust met een geavanceerdere versie van de ProPILOT driver assistance-technologie van Nissan. De Navara Dark Sky Concept maakt duidelijk hoe de robuuste pick-up een mobiel laboratorium voor astronomie kan aandrijven en trekken.

Het studiemodel omvat een PlaneWave-telescoop in een op maat gemaakte aanhanger. Dankzij de krachtige en slimme trekcapaciteiten van de Navara kan de telescoop gemakkelijk ook over onverhard terrein worden versleept naar afgelegen locaties waar de omstandigheden voor sterrenkijken het beste zijn. Wat de gemiddelde boswachter dan wel Rijkswaterstaat daar aan heeft ontgaat ons, maar het idee is leuk voor de show.

Ook de Nissan Navara N-Guard maakt zijn showdebuut. Deze speciale versie van de sterke en stijlvolle pick-up is nu verkrijgbaar. Hij is voorzien van een aantal uiterlijke upgrades die zijn aantrekkingskracht verder vergroten voor degenen die een superieure pick-up wensen voor off-road rijden. De Nissan de Navara N-Guard is – geïnspireerd door de Nissan Navara EnGuard Concept die werd onthuld op de bedrijfsautobeurs IAA in 2016 – verkrijgbaar met het OFF-ROADER AT32-pack. Deze is ook te zien op de IAA 2018. Dankzij de grotere bodemvrijheid, de bodembescherming en een optionele snorkel waarmee hij door dieper water kan rijden, is dit de meest complete Navara ooit.

“Onze robuuste pick-ups zijn de perfecte belichaming van Nissans toewijding aan het uitblinken in conversies”, aldus Ashwani Gupta, senior vice president van Nissans LCV-afdeling. “Nissan Intelligent Mobility is wat ons drijft en samen met ProPILOT zorgt de ongelooflijke veelzijdigheid van ieder voertuig ervoor dat we aan alle zakelijke behoeften kunnen voldoen en een betrouwbare partner voor onze klanten kunnen zijn.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer