Ga naar hoofdinhoud

Omron: robots in het warehouse

Omron heeft een nieuwe lijn mobiele robots gelanceerd voor materiaaltransport in met name DC’s. De robots kunnen zelfstandig navigeren.

Het LD-platform van mobiele robots is ontwikkeld voor het transporteren van goederen in magazijnen, distributiecentra en productiefaciliteiten, aldus Omron in een toelichting. De LD-robots hebben, afhankelijk van het model, een laadvermogen van maximaal 130 kg. De mobiele robots van Omron kunnen volledig zelfstandig navigeren op basis van de natuurlijke kenmerken van de faciliteit. “Er zijn dus geen kostbare en tijdrovende aanpassingen van de infrastructuur nodig en er hoeven geen vloermagneten, tapes of laserbakens te worden aangebracht”, vervolgt Omron. “De indeling van de fabriek blijft flexibel, omdat de leveringspunten voor de mobiele robots eenvoudig kunnen worden aangepast.”

Omron meldt dat de mobiele robots zijn uitgerust met de gepatenteerde Acuity-technologie en daarmee een systeem hebben om zelfstandig te navigeren, zelfs als er constante bewegingen zijn van mensen, pallets, karretjes en heftrucks, en schappen die worden leeggehaald en weer gevuld. “Ze hebben intelligentie aan boord om obstakels te ontwijken en het beste pad te kiezen om een taak uit te voeren. Deze intelligentie maakt ze ook veilig om ze als machines in te zetten die met mensen samenwerken.”

Een wagenpark bestaat uit maximaal 100 voertuigen en kan centraal worden beheerd door een wagenparkbeheerder. Deze beheerder kan communiceren met managementsoftware van het magazijn of de fabriek, zoals MES of WMS.

Een van de robots die wordt geïntroduceerd, is de LD-kartransportrobot, een geautomatiseerde oplossing voor material handling en ontwikkeld om karretjes te verplaatsen. De transportrobot is voorzien van een automatische koppeling en kan het karretje zodanig benaderen dat het automatisch wordt aangekoppeld. Hiermee biedt de transportrobot volgens Omron een oplossing voor de aanvoer voor assemblagelijnen of voor het afhandelen van e-commerce-bestellingen in een distributiecentrum.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer