‘Ontruiming migrantenkamp Calais positief voor transport’ • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

‘Ontruiming migrantenkamp Calais positief voor transport’

Transport en Logistiek Nederland (TLN) is tevreden over de beslissing van de rechter om een deel van het vluchtelingenkamp in de haven van Calais te ontruimen. De branche-organisatie verwacht dat deze ontwikkeling positief is voor de doorstroming van transport van en naar Engeland en de veiligheid van chauffeurs.

Frankrijk ruimt 'Le Jungle'De situatie bij Calais heeft de Nederlandse transportsector het afgelopen jaar volgens TLN zo’n 150 miljoen euro gekost, door de forse overlast van migranten die via een vrachtauto de oversteek van het Kanaal willen maken. TLN maakt zich sinds eind 2014 sterk voor de aanpak van deze overlast. De inzet was een betere beveiliging van het transport en chauffeurs en de verwijdering van het kamp bij Calais. Deze intensieve lobby heeft ervoor gezorgd dat Franse en Engelse autoriteiten in beweging zijn gekomen. De beveiliging van routes is de afgelopen tijd fors opgeschroefd en het migrantenkamp wordt nu gedeeltelijk ontmanteld.

Als gevolg van de ontruiming van het kamp in Calais verwacht TLN een verschuiving van migrantenstromen naar noordelijker gelegen havens. Een deel van de huidige populatie in Calais zal alsnog naar Engeland willen. De branche-organisatie onderhoudt dan ook goede contacten met de autoriteiten in Nederland en via zusterorganisaties in België om verschuiving van stromen tijdig te signaleren en roept de betrokken autoriteiten op om alles in het werk te stellen om situaties zoals in Calais te voorkomen.

Eén reactie op “‘Ontruiming migrantenkamp Calais positief voor transport’

  • Gedeeltelijke opruiming van het kamp zal het voor de chauffeurs, transporteurs en bewoners van Calais alleen maar erger maken. Alleen de mensen die in aanmerking komen voor asiel zullen een passende opvang krijgen, de rest zal in paniek de tunnel bestormen en of zich verplaatsen naar Belgie en Nederland.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer