VIDEO - Paccar showt autonome Peterbilt en waterstof Kenworth op CES • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

VIDEO – Paccar showt autonome Peterbilt en waterstof Kenworth op CES

Paccar staat deze week voor het eerst op de CES technologieshow in Las Vegas. De truckfabrikant neemt een Kenworth met brandstofcel en een autonoom rijdende Peterbilt mee.

De Kenworth is een T680 met een dagcabine met een brandstofcel, waarmee waterstof in elektriciteit wordt omgezet. De T680 heeft echter puur  elektrisch slechts een actieradius van 50 km. Doet de brandstofcel actief mee, dan kan er voor regionale distributie een hele dag mee worden gereden, zegt Kenworth. De Kenworth T680 maakt onderdeel uit van Paccars Zero Emission Cargo Transport Demonstration project, dat een subsidie van 2,1 miljoen US dollar kreeg. De Kenworth die in Las Vegas staat is een van de zes prototypes die al langer wordt getest in en rond de havens van Los Angeles. Kenworth test overigens ook nog een hybride T680 met een Cummins Westport ISL G Near Zero NOx engine die loopt op CNG maar elektrische power opwekt.

Paccar laat op haar stand ook een autonome Peterbilt 579 zien. Die is onder meer voorzien van een MX-13 motor en diverse ‘autonome technologieën voor de toekomst’, aldus Paccar. Beide auto’s, de Kenworth en de Peterbilt, zijn klaar om in de praktijk te worden getest. Serieproductie is nog wel eventjes weg.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer