Ga naar hoofdinhoud

Penske en NFI in veldtest Freightliner elektrische trucks

Daimler Trucks North America start de eerste veldtest met haar elektrische Freightliner eCascadia en EM2. Penske Truck Leasing Corporation en NFI Industries gaan ermee rijden. Daarmee troeft Daimler alsnog Tesla af, dat met haar Semi weliswaar een hoop rumoer maakte, maar het project maar niet lekker op gang krijgt.

Het gaat in totaal om een test met 30 voertuigen in alle gewichtsklassen tot het einde van dit jaar. Penske krijgt 20 voertuigen, NFI krijgt 10 stuks.  In 2021 wil Daimler serieproductie van de elektrische trucks starten.

“Door samen te werken met Penske Truck Leasing Corporation en NFI Industries kunnen we beginnen met een belangrijke fase van de verdere ontwikkeling van geëlektrificeerde vrachtwagens. We noemen dit Co-Creation: samen met onze klanten werken we aan de beste oplossingen voor het gebruik van e-trucks. Als wereldmarktleider willen we ook toonaangevend zijn op het gebied van e-trucks. In Penske en NFI hebben we innovatieve partners gevonden waarmee we samen de uitdaging aangaan “, zei Martin Daum, lid van de Daimler Board of Management voor vrachtwagens en bussen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer