P&O Ferrymasters start wereldwijde expressservice • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

P&O Ferrymasters start wereldwijde expressservice

Logistiek dienstverlener P&O start met wereldwijde expressdiensten die worden beheerd vanuit haar kantoor in Amsterdam. Speciale aandacht is er voor distributie van automotive parts.

“We zijn ervan overtuigd dat er plek voor ons is in dit speciale vakgebied”, zegt Marcel Manshanden, algemeen directeur van P&O in Amsterdam. “Consumenten willen steeds sneller beleverd worden. Daardoor hebben veel van onze klanten express-ondersteuning nodig om aan het tempo van de consumentenvraag te voldoen. Doorlooptijden en productbeschikbaarheid worden steeds belangrijker, dus onze op maat gemaakte benadering van expressdiensten zal onze servicemogelijkheden verbeteren met ultrasnelle oplossingen, offertes en levering”

Er wordt door P&O Ferrymasters in de nieuwe dienstverleningspeciale aandacht besteed aan de levering van tijdskrititische reserveonderdelen voor de automobielindustrie, maar ook voor andere  fabrikanten die het stoppen van de productielijn willen voorkomen. P&O benadrukt echter dat de nieuwe dienst voor alle marktsectoren open staat.

In de afgelopen maanden zijn contacten gelegd met een reeks express-partners in Europa en zijn de eerste zendingen al geboekt. Daarnaast staat het eigen wagenpark van P&O in Amsterdam klaar voor ondersteuning. Expressdiensten kunnen heel divers zijn, van één pakket tot een volledige trailer vol, en dus varieert het wagenpark van kleine bestelauto’s tot complete opleggers. Ook geconditioneerd vervoer of ADR-transport is mogelijk. P&O biedt ook de mogelijkheid van dubbele bemanning.

Het kantoor in Amsterdam zal fungeren als een one-stop-shop met 24/7 trans-Europese en wereldwijde expresscapaciteit, ondersteund door track & trace-dekking en uitgebreide intermodale beschikbaarheid.

P & O Ferrymasters is pan-Europese leverancier van logistieke oplossingen. Het bedrijf bedient 20 strategische locaties in 12 landen over het hele continent, met geïntegreerde weg-, spoor- en zeeverbindingen via een vloot van 4.000 trailers en containers. Een spoorwegterminal van P & O Ferrymasters in de Noord-Roemeense stad Oradea, die de verdere verplaatsing van goederen naar Groot-Brittannië vanaf de Zijderoute zal faciliteren, werd vorig jaar operationeel. Het bedrijf is een divisie van P & O Ferries, dat vaart op acht belangrijke routes tussen Groot-Brittannië, Frankrijk, Noord-Ierland, de Republiek Ierland, Nederland en België. Het bedrijf heeft meer dan 20 schepen die elk jaar 10 miljoen passagiers, 1,6 miljoen auto’s en 2,2 miljoen vrachteenheden vervoeren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer