Ga naar hoofdinhoud

Raben zet voet in Italië met aandelenovername Sittam

Raben Group heeft een aandeel van 20 procent in Sittam overgenomen, een leider op de Italiaanse markt voor internationaal groupage vervoer over de weg, zee en lucht, met zijn hoofdkantoor en centrale hub in Cornaredo, nabij Milaan. De aankoop is bedoeld om het versterkende partnerschap tussen de bedrijven te bevestigen.

Sittam heeft in meer dan 50 jaar een prestigieuze positie verkregen voor internationaal groupage transport in Italië en in het buitenland, met een netwerk in heel Europa, C.I.S. landen en in het Midden-Oosten, met uitgebreide activiteiten in zee-en luchtvrachtdiensten met meer dan 90 agentschappen waarmee Sittam langdurige samenwerkingen wilt voortzetten. In 2015 is het bedrijf door ALS van CEVA gekocht, welke de belangrijkste aandeelhouder blijft.

Giuseppe Del Ciampo, Managing Director van Sittam: “We zijn zeer tevreden met Raben als extra aandeelhouder, wiens kernactiviteit nationaal en internationaal groupagevervoer is. Dit geeft ons meer stabiliteit.” Sittam werkt actief met veel toonaangevende bedrijven en industrieën in heel Italië. Voor bestaande zakelijke partners betekent de aankoop door Raben Group geen verandering. Het bedrijf wil doorgaan met de lange termijn agentschappen.

Ewald Raben, CEO Raben Group: “De samenwerking met Sittam in de CEE-landen voegt een ander land toe aan ons netwerk. De Italiaanse markt is exportgericht en dit is een potentieel waarin we geïnteresseerd zijn. We willen het partnerschap met Sittam succesvol uitbreiden door te vertrouwen op de kwaliteit en expertise van de Italiaanse experts.”

De alliantie met Raben is een geldige optie voor Sittam management om hun Europese logistieke netwerk te ontwikkelen, in het geval dat er in hun eigen netwerk een ongeplande verandering zou plaatsvinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer