De Rooy schiet niet veel op in Africa Eco Race • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

De Rooy schiet niet veel op in Africa Eco Race

De negende etappe van de Africa Eco Race was, tegen de verwachtingen in, niet de rit die de grote verschillen maakte in het algemeen klassement. De tijd die de snelste auto’s nodig hadden voor de 340 kilometer lange proef in Mauretanië ontliep nauwelijks de tijd die Gerard de Rooy nodig had. Sterker nog, De Rooy won slechts 22 seconden op klassementsleider Mathieu Serradori. Vladimir Vasilyev won de rit, met 17 minuten verschil op de Petronas Team De Rooy Iveco.

“Het was minder moeilijk dan ze gezegd hadden”, oordeelde Gerard de Rooy aan de finish bij Amodjar. “Eerlijk gezegd vond ik de duinen in de vorige etappe moeilijker dan deze. Wat niet wegneemt dat het een schitterende special was, met veel zand en paden tussen de bomen door. Heel mooi om te rijden. De navigatie was wel iets lastiger.”

In het eerste deel van de etappe maakte De Rooy een klein foutje wat hem een kwartier kostte en waardoor Vasilyev met de Mini hem kon passeren. “Eigen schuld”, gaf De Rooy toe. “Ik reed iets van de weg af, maar wel op het waypoint af. Op het laatste duintje voor het waypoint, remde ik de auto dood en zaten we vast. Darek heeft de truck er uit weten te rijden.”

De duinen in de negende etappe waren talrijk, maar niet erg moeilijk en niet erg hoog. “Ze waren wel heel zacht, met scherpe kanten. Wie het niet aandurfde mocht de hoogste duinen overslaan. Daar kregen ze dan wel straftijd voor. Wie de hoogste duinen wel nam, krijgt een half uur bonustijd. Die krijgen wij dus ook nog, maar dat zal niet veel uitmaken, omdat uiteraard alle rijders in de top van het klassement ze hebben gereden.”

Bovenin het klassement veranderde dus niet zoveel als vooraf gehoopt. Serradori behoudt de leiding, op 48 minuten gevolgd door Vasilyev. Nummer 3, Pascal Thomasse, staat op 2.37.03. De Rooy staat een uur en 17 minuten achter de Fransman.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer