Ga naar hoofdinhoud

Scania wint International Truck of the Year award 2017!

Scania’s nieuwe truckrange heeft de International Truck of the Year 2017 Award gewonnen. Dat is woensdagavond bekend gemaakt op een speciale ceremonie voorafgaand aan de IAA bedrijfsautoshow in Hannover. Juryvoorzitter Gianenrico Griffini overhandigde daar de trofee aan Henrik Henriksson, CEO van Scania.

scania_itoyDe nieuwe Scania R- en S-series wonnen met een totaal van 149 punten. Tweede in de verkiezing werd Iveco met de nieuwe Stralis XP/NP, met 90 punten, derde werd Mercedes-Benz met de Actros met de nieuwe OM471 motor. De punten werden toegekend door de 25 leden van de jury, allen gerenommeerde bedrijfsautojournalisten uit 25 Europese landen. De stemprocedure werd gehouden onder streng toezicht van de Britse Road Haulage Association.

Scania heeft volgens de jury een nieuwe truckgeneratie gebouwd met forse verbeteringen op het gebied van aerodynamica, comfort, ergonomie, weggedrag, aandrijflijn, veiligheid en op de klant gerichte diensten. ITOY-voorzitter Gianenrico Griffini: “Met deze nieuwe truckrange heeft Scania een ‘state-of-the-art’ aanbod in het zware trucksegment, dat in staat is niet alleen te voldoen aan de transportbehoeften van vandaag, maar ook aan die van morgen.”

Eén reactie op “Scania wint International Truck of the Year award 2017!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer