Schmitz: 100 miljoen euro voor nieuwe fabriek Vreden • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Schmitz: 100 miljoen euro voor nieuwe fabriek Vreden

Opleggerfabrikant Schmitz Cargobull investeert 100 miljoen euro in de uitbreiding van haar productiefaciliteiten in Vrede, net over de grens van Duitsland nabij Winterswijk. Er moet een hoogst moderne digitale, deels geautomatiseerde fabriek voor koeltrailers verrijzen.

De Raad van Toezicht heeft inmiddels haar fiat gegeven aan de investering van 100 miljoen euro, vertelde CEO Andreas Schmitz op de IAA.

“In onze Strategie 2025 hebben we ons ten doel gesteld om de wereldwijde marktleider te worden voor opleggers en de Europese marktleider voor kippers”, legt Schmitz uit. “Daarom hebben we het afgelopen jaar de productie verhoogd van 76 trailers per dag in augustus 2017 naar het huidige aantal van 100 gekoelde voertuigen in Vreden.” Deze extra investering start de uitbreiding van de digitale fabriek met verhoogde capaciteit en betere portfoliodiversiteit. Dit benadrukt de toewijding van Schmitz Cargobull aan zijn Duitse vestiging. Er werken al 2200 mensen in Vreden, velen afkomstig uit Nederland.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer