Ga naar hoofdinhoud

Sjors van Heertum participeert in Ford Trucks Roemenië

Ford Trucks trekt vanuit Turkije steeds verder Europa in. Bij de presentatie van de vertegenwoordiging in Roemenië was een delegatie van BAS Trucks uit Veghel aanwezig. Sjors van Heertum is naast aandeelhouder van BAS Trucks ook aandeelhouder van Cefin Trucks, de importeur en dealer van Ford Trucks in Roemenië.

Ford Otosan, de Turkse tak van Ford, heeft al langer plannen om de Ford Cargo op de Europese markt te brengen. Nu is de eerste stap daar met de opening van Cefin Trucks in Boekarest. “Ons internationale netwerk breidt zich sterk uit”, vertelde deputy general manager Lisa King van Ford Otosan bij de opening. “We zijn met Ford Trucks nu present in 29 landen. We zijn actief in het Midden-Oosten, Noord- en Midden-Afrika, Rusland, Turkije en nu ook in Oost-Europa. Daar leggen we nu de nadruk op. Behalve in Roemenië worden er ook vestigingen geopend in Servië, Kroatië, Hongarije, Bosnie-Herzegovina, Bulgarije en Macedonië. Op niet al te lange termijn komen daar Polen, Slovenië, Slowakije, Tsjechië, Estland, Letland, Litouwen en Wit-Rusland bij. We werken ook hard aan ons netwerk, dat zich uitstrekt tot in West-Europa”, aldus King. Een entree in West-Europa lijkt naderbij te komen, zeker met de nieuwe Euro 6 motor waarmee de Ford Cargo nu is uitgerust en die onderdeel uitmaakt van een fikse vernieuwing van de vrachtwagen.

“Een entree op de West-Europese markt is echt nog wel een paar jaar weg”, geeft Sjors van Heertum, aandeelhouder van BAS Trucks echter aan. Van Heertum stond samen met onder meer Cefin Trucks CEO Stefano Albarosa op het podium bij de opening van de panden van Cefin Trucks (op de foto: Van Heertum links, Albarosa rechts). “Ik ken Stefano al heel lang en ik was onder de indruk van zijn plannen. Hij heeft hier een prachtig bedrijf neergezet. Ik geloof in dit bedrijf”, aldus Van Heertum, die op persoonlijke titel 35 procent van de aandelen in Cefin Trucks bezit. Van Heertum is enthousiast maar wil nog niet vooruitlopen op verdere deelname aan de uitrol van Ford Trucks in Oost- of West-Europa, al werpt BAS Trucks zich online al wel op als verkoper van de Ford Cargo. “Daar vind ik het nu nog te vroeg voor. Eerst maar eens zien hoe Cefin zich hier in Roemenië ontwikkelt. De Ford Cargo als importeur naar Nederland halen? Als dat al ooit gebeurt zou er toch eerst een 2,5 meter brede cabine moeten komen. Dat is nog wel even weg denk ik. Voorlopig concentreer ik me hier op de deelname in Cefin.”

Lees meer over Ford Trucks Roemenië, inclusief een rij-impressie van de Ford Cargo Euro 6 in TTM.nl magazine #3.

Eén reactie op “Sjors van Heertum participeert in Ford Trucks Roemenië

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer