Ga naar hoofdinhoud

Stoppen met roken in Jumbo-DC’s

Jumbo zet dit jaar vol in op gezondheid. Niet alleen voor klanten in de winkels, maar ook voor haar medewerkers. Zij kunnen een zogenoemde Check-Up laten doen om inzicht te krijgen in hun conditie, gezondheid en vitaliteit. Daarnaast zijn er programma’s voor sport & beweging en stoppen met roken voor onder meer DC-medewerkers.

Jumbo gaat groot inzetten op gratis Check-Ups voor medewerkers. In 2016 zijn op alle distributiecentra al Check-Ups gedaan. Nu zijn de medewerkers van het hoofdkantoor aan de beurt en later dit jaar volgen de medewerkers van de eigen winkels. Ook krijgen de medewerkers op de sites opnieuw de mogelijkheid om deel te nemen. Via een digitale vragenlijst, fysiek onderzoek en een persoonlijk adviesgesprek krijgen medewerkers beter inzicht in hun conditie, gezondheid en vitaliteit. Met deze informatie kunnen medewerkers aan de slag om hun gezondheid te verbeteren. Bijvoorbeeld door zelf of samen met collega’s deel te nemen aan sportevenementen van Jumbo. De Check-Up is op vrijwillige basis en wordt uitgevoerd door een onafhankelijke partij. De testresultaten worden strikt vertrouwelijk behandeld en zijn alleen inzichtelijk voor de medewerker zelf.

Naast de Check-Ups onderneemt Jumbo tal van initiatieven om de gezondheid van medewerkers te verbeteren en meer beweging te stimuleren. Voor extra stimulans wordt in sommige gevallen ook het Team LottoNL-Jumbo aangehaakt. Zo geven begin maart niemand minder dan Sven Kramer, Kjeld Nuis en Jan Smeekens een schaatsclinic. Deze drie topschaatsers schreven half februari geschiedenis door tijdens de WK afstanden in Zuid-Korea goud te winnen op alle vijf de afstanden waaraan zij meededen. In het najaar wordt er een toertocht georganiseerd met onder andere Steven Kruijswijk.

Daarnaast is Jumbo met het gratis programma “Rookvrij! Ook jij?” gestart. Onder medewerkers van de distributiecentra was behoefte aan een programma dat hen hierbij kon helpen. Jumbo heeft hier gehoor aangegeven. Er worden speciale informatiebijeenkomsten georganiseerd over waarom medewerkers zouden moeten stoppen met roken en hoe je dit succesvol samen met je collega’s kan doen. Ook wordt er een gratis blaastest gedaan waarbij het koolmonoxidegehalte wordt gemeten.

Jumbo zet nog extra stappen om medewerkers te helpen gezondere keuzes te maken. Zo heeft het eten van 200 gram fruit per dag een gunstig effect op de gezondheid. Daarom verstrekt Jumbo in alle kantines van de eigen winkels, distributiecentra en het hoofdkantoor gratis fruit, om zo een gezonde levensstijl te bevorderen. Later dit jaar krijgen alle 65.000 medewerkers een training via de Jumbo Academy waardoor zij vertrouwd raken met de vernieuwde Schijf van Vijf.

Bron: Logistiek Totaal

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer