Tesla in opspraak met technisch minderwaardig transport • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Tesla in opspraak met technisch minderwaardig transport

De combinatie Tesla en trucks blijft de gemoederen bezig houden. Nu moet de autofabrikant door het stof omdat het autotransport in Noorwegen niet in de haak is. Het bedrijf werd staande gehouden door de Noorse inspectie Vegvesenet.

De oorsprong van het probleem ligt in het succes van Tesla. In Noorwegen willen veel mensen aan de elektrische auto en dus moeten er veel Tesla’s worden afgeleverd. De Noorse haven waar de Tesla’s normaal arriveren kan de hoeveelheid auto’s niet aan, waardoor is uitgeweken naar Göteborg. Daarvandaan moeten de auto’s overland worden getransporteerd naar Noorwegen. Om dat te doen heeft Tesla enkele Litouwse transporteurs aangesteld, die het blijkbaar met de regels niet zo nauw nemen.

Bij controles ontdekten inspecteurs uit Svinesund en Taraldrud ernstige tekortkomingen in de technische en logistieke staat van autotransport. Verschillende combinaties waren overbeladen, hadden slechte remmen en versleten banden. Bovendien waren de auto’s niet correct gezekerd.

Het management van Tesla, tot aan Elon Musk toe, gaat nu door het stof en beloven beterschap. De Zweden en Noren kondigen aan streng te (blijven) controleren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer