Thermo King produceert afvalvrij • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Thermo King produceert afvalvrij

Thermo King ontwikkelt systemen die de transporttemperatuur regelen voor tal van mobiele toepassingen. De productiefaciliteit in het Ierse Galway werd een van de eerste sites van moederbedrijf Ingersoll Rand die geen afval naar stortplaatsen afvoeren.

De duurzaamheidsstimulans in de Thermo King-fabriek in Galway kwam voort uit de klimaatafspraken die Ingersoll Rand maakte in 2014 om, onder andere, de uitstoot van broeikasgassen afkomstig van bedrijfsactiviteiten met ongeveer 35 procent te verlagen tegen 2020.

Thermo King Galway is een van de belangrijkste productiefaciliteiten van het merk. Momenteel werken er meer dan 500 mensen aan de bouw van een breed gamma Thermo King-koelunits voor vrachtwagens en aanhangwagens. Alvorens de mijlpaal van “nul afval” werd bereikt, stuurde de fabriek jaarlijks 230 ton afval naar de stortplaats. Vandaag is alles op de site van Galway recyclebaar en is het recyclen van afval zoals metaal, plastic, karton of hout afkomstig van de productiestations deel gaan uitmaken van de standaardactiviteiten in de fabriek.

“De maatregelen geïmplementeerd in Galway zijn doeltreffend en tonen aan dat ecologische duurzaamheid goed is voor iedereen, ook voor onze eindresultaten”, legt Cormac Mac Donncha, Operations Director bij Thermo King, uit. “We ruilden bijvoorbeeld houten pallets in voor herbruikbare stalen exemplaren om onze afgewerkte producten op te transporteren. Zo houden we pallets weg van stortplaatsen, hoeven we ze niet te recyclen en besparen we elk jaar een miljoen euro.”

Thermo King Galway blijft zich echter verder inspannen voor de duurzaamheid van zijn bedrijfsactiviteiten.  Onlangs werd nog een regenwaterinstallatie in gebruik genomen om regenwater te verzamelen op het dak van bijna 18.580 m² groot. Het regenwater wordt gebruikt om toiletten door te spoelen en verlaagt het waterverbruik in de fabriek met 50.000 liter per maand.

“Het werk stopt niet nu we ons doel om niet langer afval te storten hebben bereikt. Dit is een proces dat blijft doorgaan. We zullen blijven zoeken naar alternatieve recyclingmethodes en opportuniteiten om de impact op het milieu te verlagen”, verklaart Mac Donncha.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer