TNT houdt interesse in Royal Mail • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

TNT houdt interesse in Royal Mail

TNT blijft geïnteresseerd in een strategische samenwerking met het noodlijdende Britse postbedrijf Royal Mail. Dat liet bestuursvoorzitter Peter Bakker van het post- en pakketconcern woensdag weten. “De ontwikkelingen zijn in een pril stadium”, aldus Bakker. Het bedrijf blijft de politieke ontwikkelingen in Groot-Brittannië nauwgezet volgen.

Royal Mail vanRoyal Mail is eigendom van de Britse overheid. In een Brits rapport werd de overheid aangeraden een deel van het bedrijf te verkopen aan een strategische partner om de onderneming uit het slop te trekken. Bakker liet ook weten de aandeelhouders om toestemming te zullen vragen voor het concern iets concreets doet.

TNT liet in december weten met de Britse overheid te willen praten over een strategische samenwerking met Royal Mail en een ‘substantieel’ minderheidsbelang. Hiermee zou TNT meer toegang krijgen tot de Britse postmarkt, zonder het eigen netwerk verder te hoeven opbouwen. Aandeelhouders zetten wel vraagtekens bij dat minderheidsbelang en vroegen zich af of TNT dan wel voldoende kracht had om ‘moeilijke beslissingen’ te nemen bij het zieltogende postbedrijf.

TNT heeft concurrentie van Deutsche Post, dat volgens de Britse zondagskrant The Sunday Times gedetailleerde gesprekken voert met de Britse overheid. Desondanks verwachtte Bakker geen felle biedingenstrijd om Royal Mail.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer