Tom Adams nieuwe directeur Bridgestone Benelux & Frankrijk • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Tom Adams nieuwe directeur Bridgestone Benelux & Frankrijk

Bridgestone Europe heeft de Belgische Tom Adams aangesteld als Algemeen Directeur voor de Benelux en Frankrijk. Hij volgt Benoît Raulin op die deze functie vervulde sinds september 2012.

Tom Adams heeft al 20 jaar ervaring bij Bridgestone en vervulde al verschillende functies binnen de groep in België, Frankrijk en Polen. Tussen 2012 en 2016 was Tom Adams aangesteld als directeur van de consumentenafdeling, tot 2013 voor de regio Oost-Europa en daarna tot 2016 voor Frankrijk en de Benelux. De afgelopen twee jaar stond Tom Adams aan het hoofd van de Salesdirectie Consumenten Europa voor de vervangingsmarkten.

Tijdens zijn periode binnen de Franse consumentenafdeling heeft Tom Adams een actieve rol gespeeld bij de overname van het Speedy-netwerk, een toonaangevend bedrijf dat zich toelegt op het onderhoud van wagens. Dankzij de overname kan Bridgestone haar territoriale netwerk uitbreiden om zo goed mogelijk op de marktbehoeften in te kunnen spelen.

De nieuwe Algemeen Directeur zal zijn diepgaande kennis van het bedrijf, zijn jarenlange ervaring binnen de sector van de bandenindustrie en zijn expertise op het vlak van veranderingsmanagement gebruiken om in de Benelux en Frankrijk de groei en ontwikkeling van Bridgestone te versnellen.

Tom Adams is 44 jaar en heeft een masterdiploma Toegepaste Economie, Internationaal Management en Marketing op zak. Hij is tevens houder van een Certificate of Excellence in leiderschap van de Vanderbilt University in Nashville, VS alsook van een AMP aan de IESE Business School in Barcelona.

“Ik ben heel blij met mijn terugkeer naar Bridgestone Benelux & Frankrijk, en in het bijzonder naar de teams die ik twee jaar geleden verlaten heb. Wij hebben grote ambities en ik ben er erg trots op omringd te worden door de medewerkers die instaan voor de West regio – van wie ik hun inzet en ambities ken – zodat we samen de uitdagingen kunnen aangaan en nieuwe groeimogelijkheden voor Bridgestone kunnen ontwikkelen” verklaart Tom Adams, Algemeen Directeur voor de Benelux en Frankrijk.

Benoît Raulin zal op zijn beurt de functie uitoefenen van Vicevoorzitter belast met fusies, overnames en partnerschappen in de EMEA-zone (Europa, Afrika, Midden-Oosten, Rusland). Benoît heeft meer dan 27 jaar ervaring binnen de Bridgestone groep. Hij begon in Frankrijk, zette zijn loopbaan vervolgens voort in Duitsland en daarna in België. In het kader van zijn nieuwe functie zal hij nieuwe groeimogelijkheden voor de groep, door middel van externe partnerships en overnames, identificeren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer