Tot 1 januari subsidie op Dometic standairco • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Tot 1 januari subsidie op Dometic standairco

Tot en met 31 december 2017 wordt er nog subsidie gegeven op standairco’s die cabines van vrachtwagens koelen wanneer de motor uitgeschakeld is. Dometic CoolAir standairco’s profiteren van deze investeringsbijdrage omdat ze een substantiële bijdrage leveren aan de reductie van energieverbruik (brandstofverbruik). Het is nog niet bekend of deze subsidieregeling ook in 2018 van kracht zal zijn.

Nederland kent verschillende subsidieregelingen waar ondernemers recht op hebben. Transportbedrijven kunnen, bovenop de gebruikelijke afschrijving, tot en met 31 december van dit jaar 55 procent investeringskosten aftrekken van hun fiscale winst. Dit kan met de regeling Energie-investeringsaftrek (EIA) als men investeert in energiezuinige technieken en duurzame energie. De EIA subsidieregeling is voor ondernemers in Nederland die inkomsten- of vennootschapsbelasting betalen.

Een investering in Dometic standairco’s (standkoeling) zorgt, naast fiscaal voordeel, ook voor een aanzienlijk minder brandstofverbruik en als gevolg daarvan substantieel lagere brandstofkosten. Om de standairco’s van Dometic te laten werken, hoeft de motor van de vrachtwagen niet te draaien. Behalve een lager brandstofverbruik, slijt ook de motor minder snel als deze niet draait. Hierdoor zullen de onderhoudskosten afnemen.

Het meldingsbedrag voor aangegane verplichtingen en gemaakte voortbrengingskosten dient per melding samen tenminste 2.500 euro te bedragen. Het maximale meldingsbedrag per kalenderjaar per bedrijf is 120 miljoen euro (in 2017).

De investeringen staan omschreven als bedrijfsmiddelen op de Energielijst. Dometic CoolAir standairco’s voldoen aan deze EIA regelgeving en zijn terug te vinden onder ‘transportmiddelen’. Ze zijn bestemd voor het koelen van vrachtwagencabines als de motor uitstaat en bestaan uit een standalone airconditioning inclusief accubeveiliging.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer