Ga naar hoofdinhoud

TRATON is nu een Europees bedrijf

TRATON, het moederbedrijf van onder meer Volkswagen Bedrijfswagens, MAN en Scania, heeft een transformatie naar een Europees bedrijf ondergaan. Na de toetreding tot het handelsregister, dat naar verwachting over enkele weken zal plaatsvinden, zal het bedrijf opereren onder de naam TRATON SE – en daarmee de internationale identiteit van de Groep weerspiegelen.

TRATON verwacht dat de nieuwe rechtsvorm van het bedrijf positieve effecten zal opleveren: “De SE-bedrijfsvorm geeft ons de mogelijkheid om de regionale bedrijven binnen de TRATON GROEP nog beter te integreren en onszelf nog beter te positioneren in de mondiale arena met een Europese bedrijfsidentiteit,” zegt CEO Andreas Renschler.

De jaarlijkse aandeelhoudersvergadering van TRATON AG had de wijziging van de rechtsvorm op 14 december 2018 goedgekeurd en heeft in dit verband ook de leden van de Raad van Commissarissen benoemd. In de constituerende vergadering van vorige week heeft de Raad van Commissarissen Hans Dieter Pötsch gekozen tot voorzitter en Athanasios Stimoniaris tot plaatsvervangend voorzitter. De helft van de 20 leden van de Raad van Commissarissen zijn werknemersvertegenwoordigers van de Europese vestigingen en werknemers van deze locaties zullen ook in de toekomstige SE-ondernemingsraad vertegenwoordigd zijn.

De negen extra leden van aandeelhouderszijde zijn: Dr. Manfred Döss (Volkswagen AG), Gunnar Kilian (Volkswagen AG), Dr. Albert Kirchmann, Dr. Julia Kuhn-Piëch, Nina Macpherson, Dr. Dr. Christian Porsche, Dr. Wolf -Michael Schmid, Hiltrud Werner (Volkswagen AG), Frank Witter (Volkswagen AG).

De volgende negen extra vertegenwoordigers van de werknemerskant werden aangesteld in de Raad van Commissarissen van de toekomstige TRATON SE: Torsten Bechstädt (Volkswagen AG), Mari Carlquist (Scania), Jürgen Kerner (IG Metall), Lisa Lorentzon (Scania), Bo Luthin ( IF Metall), Michael Lyngsie (Scania), Bernd Osterloh (Volkswagen AG), Karina Schnur (MAN), Steffen Zieger (MAN).

“De SE biedt werknemers uit heel Europa de mogelijkheid van medezeggenschap. We zien dit ook als een kans om de samenwerking tussen de bedrijven en vakbonden verder te intensiveren in het belang van zowel de werknemers als de Groep binnen de bedrijfsvoertuigenmarkt”, zegt Athanasios Stimoniaris, voorzitter van de toekomstige Group Works Council van TRATON SE. De transformatie naar een SE leidt niet tot wijzigingen in de bestaande structuren en het medezeggenschapsbeginsel op het niveau van de productiefaciliteiten en bedrijven binnen de TRATON GROUP.

Verder werden Andreas Renschler (links op de foto, voorzitter), Christian Schulz (financiën en strategie), Joachim Drees (MAN), Henrik Henriksson (Scania), Roberto Cortes (Volkswagen Caminhões e Ônibus), Dr. Carsten Intra (Human Resources and IT) en Christian Levin (Inkoop, ontwikkeling en strategische productplanning) werden benoemd als leden van de raad van bestuur van TRATON SE.

Als SE zal TRATON zijn hoofdkantoor in München blijven houden. Sommige functies blijven gevestigd in Södertälje. Aangezien de transformatie van TRATON AG in een SE niet zal resulteren in de ontbinding van het bedrijf noch de oprichting van een nieuwe rechtspersoon, blijft de juridische en economische identiteit van het bedrijf intact.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer