TruckBreak: op elkaars terrein veilig (de oplegger) even parkeren • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

TruckBreak: op elkaars terrein veilig (de oplegger) even parkeren

TruckBreak is een nieuw netwerk van kleinschalige ontkoppel- en parkeerlocaties, waar chauffeurs kortstondig even kunnen parkeren of een deel van een combinatie kunnen achterlaten. TruckBreak is ontwikkeld door Evofenedex, TLN en het Ministerie van I&W in samenwerking met verladers en vervoerders.

Met TruckBreak staan chauffeurs en hun ontkoppelde lading veilig en legaal op een parkeerplaats dicht bij het hoofdwegennet. Dankzij het online reserveringssysteem is de TruckBreak-plek gegarandeerd.

Gebruikers van TruckBreak zijn zeker van een veilige plek, op een moment en plek naar keuze. Zij kunnen hun LZV of combinatie afkoppelen om bijvoorbeeld met een gedeelte hiervan naar een klant in het stadscentrum te rijden of naar een klant waar de LZV niet kan komen.

Aanbieders van TruckBreak hebben dankzij het reserveringssysteem grip op wie ze wanneer toelaten tot het eigen terrein.

Afhankelijk van de aanbieder zijn er op TruckBreak-locaties aanvullende faciliteiten beschikbaar zoals laadstroom voor de koelmotor en de mogelijkheid om veilig te overnachten. Deze faciliteiten worden in het reserveringssysteem per locatie aangegeven.

Door middel van een overzichtelijke kaart kan een planner bepalen wat een geschikte TruckBreak-locatie is en vervolgens hier ruimte reserveren. De gereserveerde plek is daarmee gegarandeerd.

Bron: Evofenedex

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer