Ga naar hoofdinhoud

Trucks ’s nachts goedkoper door Liefkenshoektunnel

Vanaf 1 juli 2017 kunnen vrachtwagens die gebruik maken van de Liefkenshoektunnel profiteren van een verlaagd nachttarief, dat zich vertaalt in een besparing tot 75  procent. “In combinatie met de zopas gelanceerde nachtopening van de containerterminals binnen de Antwerpse haven, willen we er mee voor zorgen dat vrachtwagens de ochtend- en avondspits ontwijken”, aldus David Van Herreweghe, voorzitter van de raad van bestuur van NV Tunnel Liefkenshoek.


De verlaging van het nachttarief kadert in een algemene ambitie om een betere spreiding van het Antwerpse goederenverkeer te bekomen. Op 20 maart ging ook al de nachtopening van de containerterminals binnen de Antwerpse Haven van start. “Hierdoor kunnen vrachtwagens voortaan ook ’s nachts geladen en gelost worden”, verklaart David Van Herreweghe. “Zo kan de filedruk in en rond Antwerpen afnemen.”

Ter ondersteuning en versterking van dit initiatief heeft de raad van bestuur van NV Tunnel Liefkenshoek beslist om de vrachtwagentarieven gedurende de nachturen drastisch te verlagen én nog slechts één tarief te hanteren.

“Concreet betekent dit dat Liefkenshoektunnel vanaf 1 juli 2017 de tarieven voor vrachtwagens en personenwagens tussen 22 uur ’s avonds en 6 uur ’s morgens gelijkschakelt”, legt David Van Herreweghe uit. De tarieven verschillen afhankelijk van het gebruikte betaalmiddel. Wie cash betaalt is 6 euro kwijt, wie een betaalpas of creditcard gebruikt 4,95 euro en wie een abonnemenstkaart of OBU gebruikt 3,56 euro.

Voor bijna alle vrachtwagens vermindert deze wijziging het tarief met 75 procent: “De overgrote meerderheid betaalt de tol immers met een OBU (on board unit) of met een abonnementskaart (Teletol), waardoor ze automatisch van het goedkoopste tarief genieten.” Vanaf 1 juli daalt dat voordelige tarief dus 14,16 naar 3,56 euro.

“De raad van bestuur en het management van NV Tunnel Liefkenshoek hopen met deze maatregel een bijdrage te kunnen leveren in de constante zoektocht naar een betere verkeersafwikkeling in de Antwerpse regio”, besluit de voorzitter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer