TVM terug met NK Veiligste Chauffeur • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

TVM terug met NK Veiligste Chauffeur

Transportverzekeraar TVM is na een jaar afwezigheid weer terug op Transport Compleet. Niet met de befaamde gehaktballenkar, maar met het NK Veiligste Chauffeur van Nederland.

Het NK Veiligste Chauffeur is een maatschappelijke campagne van TVM verzekeringen en Volvo Trucks Nederland. De belangrijkste doelstelling is om het aantal ongevallen op de weg terug te dringen door bewustwording te creëren voor veiliger rijgedrag.

De nadruk in de campagne ligt volledig op en bij de chauffeur. Begrijpelijk, want zij zitten achter het stuur, maar was het niet slim geweest om ook transportbedrijven, toch de belangrijkste klanten van TVM, te betrekken in de zoektocht naar de Veiligste Chauffeur van Nederland? “Er is specifiek gekozen voor de chauffeur, omdat we al bij andere activiteiten als Ridders van de Weg ons richten op transportbedrijven. Het klopt dat veiligheid onderdeel kan zijn van een bedrijfscultuur, maar het NK is er echt voor de individuele chauffeur. Hun werkgevers hebben daar in principe niets mee te maken. Sterker nog, vanwege de wet op de privacy mogen wij als initiatiefnemers transportbedrijven niet eens vertellen of hun chauffeurs zich hebben ingeschreven!”, aldus een woordvoerder van TVM.

Wie zich als chauffeur nog in wil schrijven, moet snel zijn, maar het kan nog tot en met 15 maart.

 

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer