Twintig truckers in opleiding bij Dailycool • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Twintig truckers in opleiding bij Dailycool

Woensdag 1 november geven wethouders Ben Blonk (Samenlevingszaken) en Jelle Beemsterboer (Economie) van de gemeente Schagen bij Dailycool, de logistieke dienstverlener in Warmenhuizen het startsein voor een opleidingstraject voor 20 vrachtwagenchauffeurs.

Dit traject is opgezet in een samenwerkingsverband van de gemeente Schagen met Dailycool, GetYessed en WerkElixer, het detacheringsbureau voor uitkeringsgerechtigden. Dailycool biedt kandidaten een arbeidscontract van een jaar aan, met uitzicht op een vaste aanstelling. De kandidaten starten als magazijnmedewerker, zij krijgen als zij voldoende gemotiveerd zijn een opleiding als heftruckchauffeur  en volgen daarnaast gedurende 26 weken in deeltijd de opleiding tot vrachtwagenchauffeur. Arian Doeser, algemeen directeur van Dailycool onderstreept dat het belangrijk is om buiten de gebaande paden te treden en sociaal ondernemerschap te durven tonen. “Dit project is een buitengewone aangelegenheid en we zijn als bedrijf trots op deze unieke samenwerking!”

Dit samenwerkingsverband kwam tot stand toen WerkElixer moeite had om geschikte kandidaten voor Dailycool te vinden. Het detacheringsbureau benaderde, via het Werkgeversservicepunt de Kop gemeente Schagen, die de kans met beide handen aangreep. Wethouder Ben Blonk vertelt hierover: “Het hebben van een baan blijkt een van de belangrijkste factoren voor levensgeluk. Als gemeente willen we aan het geluk van onze inwoners bijdragen en daarom zijn we altijd op zoek naar mogelijkheden om hun kansen op passend werk te vergroten. Een voorbeeld hiervan is Vak=Fit, de leerwerkplaats waarin jongeren zonder startkwalificatie een technische vakopleiding kunnen volgen. Zo investeren we om jonge mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt meer kans op betaald werk te geven. Ook de opleiding tot chauffeur bij Dailycool is voor ons de investering meer dan waard, omdat mensen een baangarantie van een jaar krijgen en uitzicht op werk voor langere tijd. Natuurlijk werken we daar als gemeente graag aan mee.”

Op 1 november starten de eerste tien kandidaten. Ondertussen blijft de gemeente kandidaten werven die in dit traject kunnen instromen. Gemeente Schagen biedt ook kandidaten uit Hollands Kroon en Den Helder de mogelijkheid om aan dit traject deel te nemen. Wethouder Jelle Beemsterboer ziet een kans voor andere bedrijven in de regio: “Nu de economische crisis voorbij is, merken wij dat veel bedrijven op zoek zijn naar voldoende geschikt personeel. Ik zie drie voordelen bij dit soort trajecten. Voor de mensen die nu nog geen werk hebben is het een unieke kans om weer mee te kunnen doen op de arbeidsmarkt. Voor de bedrijven worden de trajecten vaak gunstig ingericht en is het een kans om in één keer een grotere groep nieuwe medewerkers in beeld te krijgen. Ook is er voor andere doelen in de samenleving meer geld als er minder beroep wordt gedaan op uitkeringen. Ik roep bedrijven die zoeken naar nieuwe medewerkers dan ook van harte op om contact op te nemen met onze uitstroomunit en het voorbeeld van Dailycool te volgen.”  Werkgevers in onze regio kunnen hiervoor terecht bij hun aanspreekpunt: het Werkgeversservicepunt De Kop (WSP De Kop), de arbeidsbemiddelaar.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer