Vakbeurs ICT & Logistiek focust op Connected Logistics • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Vakbeurs ICT & Logistiek focust op Connected Logistics

De huidige digitale transformatie biedt de logistieke sector ongekende mogelijkheden. Door verbindingen tussen leveranciers, afnemers, mensen en systemen worden processen gerealiseerd en geoptimaliseerd. Op 7 en 8 november staat vakbeurs ICT & Logistiek daarom volledig in het teken van Connected Logistics.

Op de beursvloer van ICT & Logistiek tonen meer dan 140 exposanten (ICT-)oplossingen die nodig zijn om logistieke processen efficiënt in te richten. Binnen het thema Connected Logistics wordt invulling gegeven aan vijf subthema’s: Big Data & Analytics, Sales & Operations Planning, Transport & Distributie, Warehouse Automation en Supply Chain Management.

“ICT & Logistiek is dit jaar groter dan ooit”, zegt brandmanager Martijn de Weerd. “Dat kan ook niet anders nu de ontwikkelingen in de sector elkaar in rap tempo opvolgen. De beurs maakt een kwalitatieve groei door, door verbreding van het aanbod en toename van het aantal exposanten.”

De vakbeurs in Utrecht kent een bomvol inhoudelijk programma, met maar liefst 64 uur kennisoverdracht in 2 dagen, verdeeld over 8 beurstheaters. “Het KennisDC Logistiek, iShare en verschillende exposanten organiseren sessies met een breed scala aan onderwerpen: van blockchain tot sociale innovatie in de logistiek.”

TLN en AIM organiseren dagelijkse tours om bezoekers in een kort tijdsbestek kennis te laten maken met bekende en nieuwe toepassingen in de sector. De TLN tour neemt bezoekers mee langs een selectie van leveranciers van Transport Management Systemen (TMS) en Fleet Management Systemen (FMS). De AIM tour toont bezoekers een selectie van leveranciers van Warehouse Management Systemen (WMS) en AUTO-ID.

Speciale aandacht is er voor het thema Supply Chain Management. In de zogenoemde Supply Chain Arena, een initiatief van BLMC, Solventure en Supply Chain Media, krijgen bezoekers een op maat gesneden programma met aandacht voor alle verschillende aspecten van Supply Chain Management. Naast kennissessies, masterclasses en stands zijn er Supply Chain Speed Consults. De Weerd: “Bezoekers die met een bepaald SCM-probleem worstelen, kunnen kiezen voor een een-op-een gesprek van tien minuten, met de expert die het beste bij hen past.”

ICT & Logistiek vindt plaats op 7 en 8 november in de Jaarbeurs te Utrecht.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer