Ga naar hoofdinhoud

Verwarmingsnoviteiten bij Webasto

Webasto staat in Gorinchem met een nieuwe opleggerverwarming, een nieuwe generatie Airtop-luchtverwarmers en het nieuwe DualTop-systeem voor verwarming van onder andere paardentrailers.

De op het kopschot gemonteerde trailerverwarming werd ontwikkeld in samenwerking met carrosseriefabriek Burgers. Met deze verwarmingsunit kan lading op elke gewenste temperatuur worden getransporteerd. Deze compleet voorgemonteerde verwarmingsunit is uitgerust met een 23.0 kW Webasto vloeistofverwarmer. De geproduceerde warmte wordt door twee warmtewisselaars met een grote luchtomzet direct de laadruimte in geblazen. De set is voorzien van een bedieningspaneel met thermostaat en spaarstandregeling. Als optie kan ervoor gekozen worden om de unit ook te voorzien van een 230 volts aansluiting met converter, zodat de oplegger zonder accuproblemen een langere periode stand-alone verwarmd kan worden.
Verder is er een nieuwe generatie Air Top luchtverwarmers die krachtiger is dan de oude en extra functies heeft. Zo is de bediening vernieuwd. Het bedieningspaneel heeft vier keuzes: Eco (voor gereduceerd elektrisch opgenomen verwarmingsvermogen, Standaard (in deze stand werkt de luchtverwarmer op zijn normale vermogen), Power (10% toename extra verwarmingsvermogen van 3500W naar 3900W en van 5000W naar 5500W) en Ventilatie (alleen frisse lucht). Het bedieningspaneel is  ook verkrijgbaar als upgrade voor alle Webasto Thermo Top Evo-verwarmers.
Ten slotte introduceert Webasto onder de naam Dual Top een nieuw diesel verwarmingssysteem voor onder andere demonstratiewagens en paardentrailers. Het systeem verwarmt het interieur en een boiler. De capaciteit van de boiler is 11 liter met een maximum watertemperatuur van 70 °C Het wordt onder het voerruig gemonteerd. Er komen drie uitvoeringen van, waarvan er twee behalve op diesel ook op elektriciteit werken.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer