VIDEO - Krachtiger zonnepaneel voor Thermo King koelunits • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

VIDEO – Krachtiger zonnepaneel voor Thermo King koelunits

Thermo King breidt zijn ThermoLite- Solar Panels -portfolio uit met een krachtiger 110W-model zonnepaneel dat ontworpen werd om het energiebeheer van de koelunits nog duurzamer te maken. Het nieuwe model verbruikt minder brandstof en de CO2-uitstoot wordt verlaagd.

Bij weinig licht vangen de nieuwe zonnepanelen van Thermo King energie op zodat de accu van de koelunit volledig opgeladen blijft. Daardoor is er geen motor nodig om de accu op te laden, waardoor het brandstofverbruik met wel 23 procent wordt teruggedrongen. Tevens daalt de CO2-uitstoot met 560 kg.  Zonnepanelen zijn vooral ideaal voor klanten die duurzaamheid hoog op hun lijstje hebben staan.

“Dit is de juiste tijd voor vlooteigenaren om te investeren in duurzame technologieën die innovatief, betrouwbaar en duurzaam zijn”, zegt Gary Mullins, productmanager aftermarket bij Thermo King. “Met deze nieuwe, krachtigere zonnepanelen bieden we onze klanten een bron van duurzame energie voor onderweg. Dit geeft hen een hulpmiddel om hun ecologische voetafdruk te verkleinen en bij te dragen aan duurzaamheidsdoelen.”

De ThermoLite Solar Panels zorgen ervoor dat de accu van de koelunit continu opgeladen is. Dit draagt bij aan de continue werking van de koelunits. In combinatie met het Thermo King TracKing telematicasysteem kunnen transportbedrijven constant in contact blijven met hun opleggers. Vlootmanagers hebben zo altijd toegang tot kritische data om te garanderen dat de lading te allen tijde beschermd is en de unit zo efficiënt mogelijk functioneert.

 

2 reacties op “VIDEO – Krachtiger zonnepaneel voor Thermo King koelunits

 • ouwehans

  Als je de foto ziet dan denk je “wat een zielig klein zonnepaneeltje op dat grote dak”
  Maar als je het filmpje opent dan blijkt dat het niet klopt, het paneel is in werkelijkheid nog veel kleiner…
  Als één paneeltje al een besparing oplevert van meer dan 20%, leg er dan nog een paar bij en je hebt helemaal geen diesel meer nodig…

 • G.F.M. Ooms

  En hoe dacht je dat op te gaan lossen ´s nachts? Of als vervoerders rijden in de winter op Noord Scandinavië als het ’s middags om 16:00 uur donker is/wordt en de volgende ochtend om 9:30 uur weer de zon opkomt?
  Eveneens als de wagen ’s nachts in het hoge noorden stil staat en er rustig 0,30 á 1,00 meter sneeuw op valt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer