Volvo open over brandstofverbruik trucks • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Volvo open over brandstofverbruik trucks

Binnenkort wordt het voor de Europese transportbranche gemakkelijker om het brandstofverbruik en de milieu-impact van verschillende truckmerken en -modellen te vergelijken. Volvo Trucks geeft nu al verklaringen af over brandstofverbruik en CO2-uitstoot, een half jaar voordat dit vanaf 1 januari 2019 een wettelijke vereiste wordt voor nieuwe trucks binnen de EU.

“We zien geen reden om te wachten op de nieuwe wetgeving en willen onze klanten de gelegenheid bieden nu al gebruik te maken van de verklaringen. Deze maken het ook eenvoudiger voor de klanten van transportbedrijven om de CO2-uitstoot van verschillende voertuigen van verschillende transporteurs te controleren en te vergelijken. Dit kan helpen bij de keuze voor een vervoerder”, zegt Lars Mårtensson, Director Environment and Innovation bij Volvo Trucks.

Vanaf juni 2018 kan iedereen die overweegt een nieuwe Volvo-truck aan te schaffen, de dealer vragen een voorlopige verklaring over het brandstofverbruik en de CO2-uitstoot van het voertuig af te geven. Deze informatie is gebaseerd op de unieke specificaties van de truck en gestandaardiseerde rijcycli voor verschillende transporttoepassingen. De definitieve verklaring wordt afgegeven bij aflevering van de truck. “De verklaringen zijn een aanvulling op de specialistische kennis en ervaring van onze dealers. Met de individuele klantbehoefte als uitgangspunt bieden hun experts een totaaloplossing, die varieert van brandstof-geoptimaliseerde voertuigen tot transportinformatiesystemen en chauffeurstrainingen voor zuinig rijden.”

Onder de naam Fuel Advice heeft Volvo Trucks al zijn diensten samengebracht die de klant helpen met het minimaliseren van brandstofverbruik en klimaatimpact. Het omvat onder meer persoonlijke brandstofadviseurs die continu het rijgedrag monitoren en opvolgen, analytische hulpmiddelen voor het behalen van langetermijnbesparingen, en onderzoek naar verschillende brandstofbesparende maatregelen. In veel gevallen resulteerde een totaalbenadering van brandstofverbruik tot besparingen van maximaal vijf procent.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer