Webasto heeft turnkey koeloplossingen • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Webasto heeft turnkey koeloplossingen

“Webasto is in Nederland natuurlijk vooral bekend van de parkeerverwarming en open daken. Maar sinds 2012 zijn wij ook zeer actief met complete koel- en diepvriesoplossingen voor laadruimtes tot 30 kubieke meter. En dat willen wij graag in Hardenberg laten zien”, aldus Jeroen Soepnel, marketingmanager bij Webasto.

Jeroen Soepnel weet dat hij een goed product in huis heeft, maar hij weet ook hoe competitief de koel- en vriesmarkt voor bestelwagens is. “We hebben te maken met twee grote gevestigde spelers. Maar het is wel een heel sterk groeiend segment waarvoor wij met onze Frigo Top en Pordoi-systemen prachtige oplossingen hebben. Dus hebben wij echt de ambitie om met Webasto de nummer drie in de markt te willen en kunnen worden.”

Compleet
Webasto mikt daarbij sterk op de wens van de ondernemer om bij zijn bedrijfswagendealer zijn complete koelvoertuig te kunnen regelen. “Ons voordeel is dat wij voor een belangrijk deel van onze range niet alleen de koelmachine maar ook de hele inbouw van de geïsoleerde laadruimte kunnen aanbieden. Daarvoor hebben wij een overeenkomst met Winter Kuhlfahrzeuge, die voor heel veel merken kant-en-klare inbouwpakketten levert. Op die manier kan de dealer voor zijn klant de complete auto bestellen en in één keer geheel gebruiksklaar opleveren. Daarmee zijn we vorig jaar met Opel begonnen. Met Mercedes Wensink gaan we nu een zelfde traject opstarten. De eigenlijke conversie wordt bij ons in Kampen gedaan. Daar gaan we nu opschalen.”

K-waarde
De Webasto koelingssystemen hebben een hoog rendement en de k-waarde van de Winter pakketten is uitstekend. “Maar waar wij ons vooral mee onderscheiden is de zeer hoge afwerkingsgraad. Met name de zeer gladde wanden die makkelijk zijn schoon te houden en de afwezigheid van de traditionele polyestergeur zijn zaken die goed ontvangen worden in de markt”, aldus Soepnel. “En voor steeds meer modellen leveren wij een geïntegreerd systeem, al dan niet direct of via de accu aangedreven. Dat betekent dat er steeds minder een dakmontage nodig is, en dat scheelt brandstof en lawaai.”

Geen prijsvechter
Op Transport Compleet toont Webasto drie complete voertuigen. “Wij zijn als Webasto zeker geen prijsvechter. Maar bij ons heeft de klant wel een aantal voordelen die voor hem toegevoegde waarde hebben. En dat laten we graag zien. Ook kunnen we dan alles vertellen over ons Webasto Priority Concept”, vertelt Soepnel. Webasto Priority Concept Dat is een service die Europabreed een snelle oplossing garandeert bij eventuele problemen en waarbij altijd het behoud van de lading zonder kwaliteitsverlies voorop staat. Soepnel: “Daar zit in het eerste jaar ook een preventieve onderhoudscheck bij inbegrepen. Na afloop van de garantie dekt Webasto de eerste 250 euro bij reparaties of vervangende onderdelen. Bij een afgestempeld onderhoudsboekje (tijdig alle beurten) kan de garantie met 24 maanden verlengd worden. En dat alles voor een aantrekkelijke prijs.”

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer