Wuf van Ginkel definitief naar Team de Rooy • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Wuf van Ginkel definitief naar Team de Rooy

Wat TTM.nl in juni al mededeelde, is woensdag eindelijk bevestigd: Wuf van Ginkel maakt in de Dakar Rally 2017 deel uit van het Petronas Team De Rooy Iveco. Wuf zal als back-up voor kopman Gerard de Rooy rijden.

Wuf van GInkel de RooyVoor Wuf van Ginkel wordt het de elfde keer dat hij aan de start van de Dakar staat. Hij vormt in de Dakar Rally een formatie met zijn vertrouwde co-piloot Bert van Donkelaar. Nieuw is Erik Kofman die de rol van navigator op zich neemt. Erik reed de Dakar twee keer op de motor en het afgelopen jaar was hij navigator bij Jan Lammers en Emiel Megens in een GINAF Truck.

Wuf van Ginkel heeft een verbintenis voor één jaar getekend bij Team De Rooy. De eigenaar van GINAF Rally Power benadrukt dat het avontuur bij het topteam van Gerard de Rooy los staat van de toekomst van het Ederveense rallyteam.

In juni was van Van Ginkel al aanwezig om te rijden in een van de Iveco’s van Team de Rooy tijdens de Dakar Business Days in Loon op Zand. Zijn naam verscheen toen ook op een scherm toen het ging over de teamsamenstelling voor 2017, maar teammanager Henk van Leuven ontkende destijds dat het deelnemen van Wuf van Ginkel al zeker was.

De Dakar Rally 2017 start op 2 januari in Asunción in Paraguay. Tijdens de ruim 9000 kilometer tellende rally in Zuid-Amerika trekken de deelnemers ook nog door Bolivia. De finish is op 14 januari in de Argentijnse hoofdstad Buenos Aires.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer