Ga naar hoofdinhoud

XPO breidt bandenbeheer Michelin Solutions uit

Michelin Solutions heeft een belangrijk contract getekend met XPO Logistics. De logistiek dienstverlener vertrouwt Michelin voor ongeveer 80 procent van haar Europese vloot (17.000 voertuigen) het beheer van de banden toe. Het contract heeft een looptijd van drie jaar.

Het is niet het eerste contract tussen XPO. Het vorige contract omvatte 9.000 voertuigen waaronder ongeveer 90 procent van de Franse vloot plus alle voertuigen in Polen en Roemenië. In het nieuwe contract gaat het om meer dan 13.000 voertuigen. Deze toename komt doordat nu 100  procent van de Franse vloot is inbegrepen, terwijl ook 2.300 nieuwe voertuigen in Groot‐Brittannië zijn toegevoegd alsmede 200 voertuigen in Portugal en 50 in Luxemburg.

Luis Angel Gomez, managing director Transport bij XPO Logistics Europa: “XPO Logistics ziet Michelin Solutions als een strategisch belangrijke leverancier die onze commerciële doelstellingen op lange termijn ondersteunt. De oplossingen van Michelin Solutions zijn creatief, flexibel en proactief. Met deze verlenging van het contract erkennen we dat goed werk is geleverd. We zijn ervan overtuigd dat dit partnership ons zal helpen om de komende drie jaar onze efficiëntie nog verder te verbeteren.”

Een belangrijk punt uit het contract was een zodanige aanpassing van het partnership dat het netwerk van XPO Logistics werkplaatsen benut voor het monteren van banden en het verlenen van aanverwante diensten. Met dit arrangement op maat profiteert XPO Logistics van de door Michelin Solutions geboden structuur om te factureren op prijs per kilometer, een goede administratie van de vloot, en gedetailleerde management rapportages. Tegelijkertijd worden de capaciteiten en competenties benut die XPO Logistics zelf binnen haar eigen netwerk van werkplaatsen heeft.

Agostino Mazzocchi, Verkoopdirecteur Europa bij Michelin Solutions: “XPO Logistics is een prestigieuze klant die cruciale supply chain oplossingen levert voor een aantal van de meest succesvolle bedrijven ter wereld. We zijn zeer verheugd dat we deze nauwe samenwerking kunnen vernieuwen en kunnen uitbreiden. Het beheer en de prestaties van banden kunnen een enorme impact hebben op de efficiëntie van een vloot. Daarom was het van het grootste belang om tot een contract te komen dat goed was afgestemd op de Europese activiteiten van XPO. We hebben een bewezen trackrecord voor de samenwerking met XPO in drie grote Europese landen. Deze uitbreiding van de samenwerking zal onze relatie verder versterken.”

Onder het zogeheten EFFITIRES contract zal Michelin Solutions, bij alle voertuigen uit de vloot, minstens elke 60 dagen veiligheidsinspecties op banden uitvoeren. Tevens zal Michelin Solutions gedetailleerde rapportages leveren over het bandenbeheer van de vloot, inlcusief belangrijke indicatoren zoals het aantal gevallen van bandenpech per miljoen kilometers, de interventietijd onderweg en incidenten met beschadigde banden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer