Ga naar hoofdinhoud

Gardner Denver presenteert Airdrive

Gardner Denver geeft deze editie van Transport Compleet Hardenberg extra aandacht aan hun Airdrive installaties. Een Gardner Denver Airdrive installatie bestaat uit een krachtstroomgenerator en compressor welke beide d.m.v. een tussenbak op de cardanas aangedreven worden.

Deze geheel onder het voertuig gemonteerde installatie levert voldoende lucht voor bijvoorbeeld het (tegelijk) aandrijven van luchtgereedschap en op druk brengen van banden zonder dat hier een extra luchtreservoir voor nodig is. Het weglaten van dit grote reservoir vertaald zich voor gebruikers dan ook direct in meer laadvermogen en bodemvrijheid van het voertuig.

Het afgelopen jaar heeft Gardner Denver een grote serie mogen opbouwen op zogenaamde Clixtar trekker-aanhangwagen combinaties. Omdat bij deze Clixtar uitvoeringen de oplegger en het trekkend voertuig separaat gekeurd moeten worden lag de uitdaging bij dit specifieke ontwerp van deze installatie om de koppeling tussen deze twee zo eenvoudig mogelijk te houden. Waar de schakelkast en luchthaspels op en aan de oplegger zijn gemonteerd bevinden de compressor en generator zich onder het trekkend voertuig. In het ontwerp is er dan ook gekozen voor snelkoppelingen en stekkers welke allen aan de rechterzijde van het voertuig te benaderen zijn. Tevens zijn deze speciale snelkoppelingen en stekkers geschikt voor de zware werkomstandigheden van een rijdend voertuig. De bediening van de installatie en veiligheidsvoorziening zijn altijd volledig vanuit de laadruimte bereikbaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer