Ga naar hoofdinhoud

Nieuwe Actros blikvanger bij Mercedes-Benz

De vernieuwde Mercedes-Benz Actros staat midden in de spotlights in de Evenementenhal. Tevens debuteert de nieuwe Sprinter er, compleet met connectiviteitspakket en als derde staat er bij Mercedes eveneens een Fuso 3C13.

Afgelopen september was de nieuwe Mercedes-Benz Actros voor het eerst te bewonderen op de IAA in Hannover. Nu staat het vlaggenschip van de Mercedes-Benz truckrange op de vakbeurs in Hardenberg. De meest opvallende uiterlijke verandering is het ontbreken van zijspiegels aan de cabine. Maar vooral onderhuids is de Actros sterk doorontwikkeld. Meer dan zestig innovaties dragen bij aan een optimale TCO (Total Cost of Ownership), een hoge veiligheidsstandaard en maximale beschikbaarheid. Dit zijn de bekende pijlers uit het RoadEfficiency concept van Mercedes-Benz Trucks. Dankzij de verbeterde aerodynamica en de vernieuwde Predictive Powertrain Control (PPC) is de Actros tot wel 5 procent zuiniger dan zijn voorganger. Deze anticiperende cruisecontrol ‘kent’ nu ook bochtradiussen, rotondes en snelheidslimieten. Daarbij maakt PPC gebruik van een zeer geavanceerd gps-systeem en precieze topografische wegenkaarten. Hierdoor kan met de nieuwe Actros op snelwegen tot 3 procent brandstof worden bespaard. Op provinciale wegen en binnen de bebouwde kom kunnen besparingen van maar liefst 5 procent gerealiseerd worden.

Ook qua veiligheid is de truck trendsettend. Een opzienbarende veiligheidsinnovatie van de nieuwe Actros is Active Drive Assist. Het systeem is gebaseerd op de beproefde automatische afstandsregeling met stop-and-go-functie en op de spoorassistent. Active Drive Assist meet afstanden naar voorliggers en rijstrookmarkeringen. Daarbij remt, accelereert en stuurt het systeem zelf indien nodig. De chauffeur heeft met de Actros cabine een zeer moderne werkplek met Multimedia-cockpit met zijn twee hoge resolutie touchscreen kleurendisplays. Ook de connectiviteitsservice Mercedes-Benz Uptime sluit naadloos aan op de kwaliteiten van de Actros. Door de truck, de klant en de Mercedes-Benz dealer met elkaar te verbinden kunnen onderhoudswerkzaamheden efficiënt worden ingepland en ongeplande stilstand tot een minimum worden beperkt.

De Mercedes-Benz bestelwagenrange is met verschillende modellen en talloze leveringsvarianten en opties zeer compleet. Vorig jaar werd de nieuwe Sprinter geïntroduceerd die het ruim twintig jaar durende succesverhaal een vervolg geeft. Voor het eerst in de historie is deze grote bestelwagen ook leverbaar met voorwielaandrijving. Het model legt de lat onverminderd hoog als het gaat om rijdynamiek, veiligheid en praktische inzetbaarheid. Opvallend is de connectiviteit van de Sprinter. Niet alleen zorgt het state of the art MBUX-multimediasysteem dat met spraak bestuurd kan worden, voor veel gemak. Ook is de Sprinter 100 procent connected dankzij Mercedes PRO. Deze unieke wagenparkoplossing verbindt bedrijven, bestuurders en voertuigen met elkaar en verhoogt zo de bedrijfsmatige efficiëntie en productiviteit. Er zijn acht Mercedes PRO pakketten met in totaal achttien diensten. Zo profiteert men onder meer van een eenvoudigere en geoptimaliseerde onderhoudsplanning, actuele voertuigstatus en een minimaal uitvalsrisico.

Naast de zware vrachtwagens van Mercedes-Benz zal de lichtere FUSO Canter ook zijn opwachting maken op Transport Compleet Hardenberg. Dankzij het flexibele laadvermogen, de veelzijdige inzetbaarheid en de wendbaarheid is de Canter uitermate geschikt voor de hoveniersbranche, landschapsarchitectuur en distributiesector tot aan gemeentewerken en de bouwsector. De Canter 3C13 met open laadbak wordt op de vakbeurs gepresenteerd. De compacte truck met korte draaicirkel kan met een B-rijbewijs bestuurd worden. Voor veiligheid en comfort is deze Canter leverbaar met airbags voor zowel bestuurder als bijrijder en met Duonic automaat met dubbele plaatkoppeling.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer