Ga naar hoofdinhoud

Slimme oplossingen bij Middelbos

Middelbos is al jaren een vaste klant op Transport Compleet, en dat is deze editie in Hardenberg niet anders. In hal 1 laat Middelbos Import en Groothandel diverse nieuwtjes zien.

Opvallend want bevestigd hangend aan de muur: de nieuwe onderrijbumper annex stootbalk. Voorzien van typegoedkeuring R58-3, zoals zelfs de kentekenplaat in dit geval vermeldt. Belangrijker is dat de onderrijbumper zowel in vaste als opklapbare versie verkrijgbaar is.

Net zo nieuw is een nieuwe cilinder met hydromechanische vergrendeling, naast een mechanische vergrendeling. De hydraulische regeling garandeert daarbij de vergrendeling. Met het opbouwen van druk in de cilinder wordt een spindel aan het draaien gezet. Dit is de basis om met de bout op de spindel de cilinder te kunnen vergrendelen. De bout blokkeert dan de spindel, en de spindel blokkeert de zuigerstang.

Sake Middelbos was tijdens de beurs druk met het toelichten van het nieuws en is hier op de foto in actie bij de uitleg van de Safetytrim wielmoerbeveiliging. De beveiliging bestaat uit een ring die over de wielmoeren wordt gelegd. De ring heeft diverse functies. Zo kan in één oogopslag worden gezien welke moeren (eventueel) zijn losgekomen. Dat is te zien met een indicator. Zo kan het verlies van een wiel worden voorkomen. De Safetytrim beveiliging is eenvoudig te monteren en demonteren en is duurzaam en herbruikbaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer