BYD bouwt mondkapjes productielijn tijdens Corona-crisis • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

BYD bouwt mondkapjes productielijn tijdens Corona-crisis

Auto, accu- en technologiefabrikant BYD heeft tijdens de productieluwte als gevolg van de Corona-crisis in China een nieuwe niche gevonden: de productie van mondkapjes en desinfecterende gel. In dik een maand tijd heeft de Chinese fabrikant een productielijn opgezet die dagelijks vijf miljoen mondkapjes dan wel gezichtsmaskers kan maken, plus 300.000 flessen desinfecterende zeep.

Hiermee kon BYD ziekenhuizen en medische hulpdiensten in heel China helpen tijdens de uitbraak van het Coronavirus.

Eind januari werd door BYD topman Wang Chuanfu een taskforce samengesteld bestaande uit experts uit diverse divisies van het bedrijf, plus nog eens 3.000 engineers. De taskforce realiseerde in minder dan twee weken een proces voor de productie van maskers en gels. Daarna werden dagelijks 5 tot 10 nieuwe machines voor de productie van maskers opgeleverd, waardoor de productie kon worden opgeschaald tot productie-aantallen van 300.000 tot 500.000 maskers per dag, circa een kwart van de totale productie in heel China.

Het is niet bekend of BYD de maskers en gels blijft produceren nu het virus in China op zijn retour is, maar in Europa nog om zich heen grijpt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer