VIDEO – Daders in beeld bij brandstichting truck • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

VIDEO – Daders in beeld bij brandstichting truck

Het tv-programma Opsporing Verzocht besteedde dinsdagavond aandacht aan de brandstichting van een vrachtwagen in Doesburg. Daarbij raakte de chauffeur, die in de truck sliep, zwaargewond. Op beelden zijn de daders te zien. De politie vraagt hulp bij het verkrijgen van informatie over hen.

In de nacht van woensdag 19 op donderdag 20 augustus 2020 liep een 46-jarige chauffeur ernstige brandwonden op toen zijn vrachtwagen in brand werd gestoken. Dat gebeurde rond 02.00 uur ’s nachts op het terrein van een transportbedrijf aan de Leigraafseweg in Doesburg. De chauffeur lag op dat moment te slapen in zijn cabine.

https://youtu.be/JEtsci2tQP4

Een buurtbewoner die de chauffeur aantrof naast zijn brandende cabine heeft meteen 112 gebeld en eerste hulp verleend. Het slachtoffer verkeerde in shock en wordt sindsdien in coma gehouden. Zijn huidige toestand is kritiek, maar stabiel. Artsen bekijken zijn situatie van dag tot dag en kunnen momenteel nog niks zeggen over zijn herstel.

De vermoedelijke daders zijn gefilmd. Op bewakingsbeelden van het industrieterrein is te zien hoe twee mannen in de omgeving van de vrachtwagen lopen. De één is duidelijk een stuk langer dan de ander. De kleinste van de twee is vermoedelijk kaal of heeft erg kort haar.

Op camerabeelden is te zien dat een kleine, lichtkleurige auto op het industrieterrein na de brand wegrijdt. De politie is er zeker van dat dit een Seat Ibiza is met daarin de brandstichters.

Een groot rechercheteam doet onderzoek naar de brandstichting. Het is vooralsnog onduidelijk of het om een gerichte persoonlijke actie gaat of dat de daders het gemunt hadden op het transportbedrijf waar het slachtoffer voor werkte.

De aanleiding voor de brandstichting zou ook een andere kunnen zijn en daarom worden ook andere scenario’s onderzocht.

Het is niet de eerste keer dat een vrachtauto van het transportbedrijf in brand werd gestoken. In oktober 2019 gebeurde dit ook al, op een parkeerplaats in Noord-Italië. Daarbij raakte gelukkig niemand gewond. De politie onderzoekt of er een verband is tussen beide zaken.

Help het onderzoek verder

  • Wie heeft informatie over de daders?
  • Wie legt een link tussen de Seat Ibiza en de daders?
  • Wie kan iets vertellen over de achtergrond van deze brandstichting?

Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800 – 6070

Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 – 7000

Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 079 – 3458999

Tippen vanuit het buitenland (lokaal tarief): +3179 – 3459876

Bron + foto’s: Opsporing Verzocht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer