Team de Rooy moet zich richten op plaats 4 • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Team de Rooy moet zich richten op plaats 4

505 Van Kasteren Janus (nld), Rodewald Darek (pol), Snijders Marcel (nld), Iveco, Petronas Team de Rooy Iveco, Truck, Camion, action during Stage 5 of the Dakar 2020 between Al Ula and Ha'il, 563 km - SS 353 km, in Saudi Arabia, on January 9, 2020 - Photo Eric Vargiolu / DPPI

Het is al duidelijk in week één van de Dakar Rally: winst lijkt een utopie voor Team de Rooy. Kamaz Master is onaantastbaar; Janus van Kasteren realiseert zich dat hij zich moet richten op plek 4 in het eindklassement.

De etappe van Al Uhla naar Ha’il werd wederom gedomineerd door Kamaz. De eerste drie plaatsen waren voor de Russen, dit keer in de volgorde Sotnikov, Shibalov, Karginov. De sterk rijdende MAZ-coureur Siarhei Viazovich werd vierde. Martin van den Brink werd knap zesde, een eervolle vermelding was er voor Vick Versteijnen, die nog voor Van den Brink eindigde maar buiten mededinging meedoet.

Janus van Kasteren had geen vlekkeloze dag, maar was toch tevreden. In de 353 km lange wedstrijdproef van Al-‘Ula naar Ha’il moesten hij en zijn bemanning drie keer uit de cabine. Dat kostte tijd, zodat de #505 Iveco op uiteindelijk 45.30 van dagwinnaar Dmitry Sotnikov aan de finish kwamen. Tegen de drie Kamaz-trucks vooraan was niet op te boksen. Daar heeft Van Kasteren zich bij neergelegd. In het klassement staan er echter nog maar twee vooraan. Sotnikov had in de eerste dagen al problemen, vandaag stond Nikolaev stil op de proef. “Viazovich met de MAZ is ook snel, dus laten we er realistisch gezien vanuit gaan dat het om plaats 4 gaat nu. Dat gaat tussen mij, Loprais en Macik. We zijn nog niet halverwege, er komt nog een boel zand aan. Alles is nog mogelijk.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer