Wat zijn de beste logistiek masters? • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Wat zijn de beste logistiek masters?

Al van kinds af aan weet je het zeker: je wilt gaan werken in de logistieksector. Een pabo opleiding is helemaal niets voor jou, dat zie je totaal niet zitten. Je wilt juist echt beslist een baan vinden bij een bedrijf waarin logistiek een grote rol speelt. Om jezelf hier veel kans op te geven, kan het slim zijn om een van de onderstaande masters te volgen.

Master of Engineering in logistiek en supply chain management (ZLOG)

De MIT Zaragoza Master of Engineering in Logistics and Supply Chain Management (ZLOG) geeft je de unieke kans om veel te leren over supply chain management. Deze master is echt van wereldklasse en staat al vier jaar op rij op nummer 1 van Eduniversal. Het is een Engelse master en je moet hiervoor verhuizen naar Zaragoza, Spanje. De opleiding duurt tien maanden en is voltijds. De master of engineering in logistiek en supply chain management is gestart in 2004, het is destijds ontwikkeld samen met het Massachusetts Institute of Technology (MIT), een toonaangevende universiteit als het gaat om logistiek.

Master Management in Big Data Management

Steeds meer bedrijven ondervinden de voordelen en het potentieel van big data. Hierdoor ontstaan er complicaties, wat al helemaal het geval is als er klantgegevens moeten verwerkt worden in overeenstemming met nationale en internationale regels en wetten. Big data-managers zijn hierdoor zeer gewild bij logistiekbedrijven. Bij IU International University of Applied Sciences in Berlijn, Duitsland wordt daarom de master management in big data management aangeboden, waarmee je dus een big data-manager kunt worden. Deze master duurt 12 maanden en is voltijds. Alhoewel de universiteit in Berlijn zit, hoef je niet te verhuizen naar Duitsland. De master wordt namelijk online in het Engels aangeboden. 

MSc Supply Chain Management en wereldwijde logistiek

Wil je liever een parttime master doen om een expert te worden op het gebied van logistiek? Je kunt dan kiezen voor de MSc Supply Chain Management en wereldwijde logistiek, wat aangeboden wordt door de University of Essex in Engeland. Opnieuw hoef je niet te verhuizen naar Groot-Brittannië, deze master kun je namelijk online volgen in het Engels. Zoals net al genoemd is, is het een deeltijdmaster. Dit betekent dat de master in tegenstelling tot de eerder genoemde opties twee jaren duurt. De MSc Supply Chain Management en wereldwijde logistiek zal je alle kennis bieden die je als logistieke professional nodig hebt in dit werkveld. 


Deze tekst is aangeleverd door een commerciële partner en valt niet onder de redactionele verantwoordelijkheid van TTM.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer