Arnhem stelt milieuzone uit • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Arnhem stelt milieuzone uit

De gemeente Arnhem stelt de invoering van een milieuzone uit tot 1 juli van dit jaar. De invoeringsdatum was eerst vastgesteld op 1 april, maar er bleek meer tijd nodig.

arnhemTijdens de aanloop naar de invoering van de milieuzone is volgens TLN gebleken dat een aantal zaken voor ondernemers die direct te maken krijgen met deze milieuzone onvoldoende duidelijk is en dat interne processen bij de gemeente meer tijd nodig hebben dan gepland.

Daarom heeft het college B&W van Arnhem besloten de invoeringsdatum te verschuiven naar 1 juli 2014. Daarmee hoopt de gemeente de luchtkwaliteitsmaatregel op een zorgvuldige wijze te kunnen invoeren. Tevens denkt de gemeente dat de tussenliggende tijd gebruikt kan worden voor een heldere communicatie naar alle ondernemers die te maken krijgen met de milieuzone.

TLN overweegt juridische stappen tegen het verkeersbesluit dat nodig is om de milieuzone in te voeren. TLN stelt grote vraagtekens bij de berekening van de effecten van de zone en de belangenafweging die voor het te nemen verkeersbesluit moet worden gemaakt. Ondernemers worden door de omvang van de zone met hoge extra kosten opgezadeld, terwijl het de verwachting is dat het luchtkwaliteitsknelpunt vanzelf oplost door de natuurlijke vervanging van het wagenpark.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer