Bedrag verblijfskosten eigen rijders in 2021 een eurootje hoger • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Bedrag verblijfskosten eigen rijders in 2021 een eurootje hoger

De belastingdienst heeft onlangs het bedrag voor de verblijfskosten eigen rijders van 2021 vastgesteld. Transportondernemers die meerdaagse of op meer dagen internationale ritten maken, mogen 39,50 euro per gereden dag van de winst aftrekken als verblijfskosten. In 2020 was dit bedrag vastgesteld op 38,50 euro.

De vertrek- en terugkomdag telt hierbij voor de helft mee. Belastingplichtige moeten hun aantal gereden dagen wel inzichtelijk maken. Dit kan bijvoorbeeld door het laten zien van de rittenstaat of tachograafschijf dan wel -uitdraai.

De regeling geldt ook voor internationale ritten die starten op meer dan 50 kilometer van het woonadres van de transportondernemer. Zelfs als deze internationale rit korter duurt dan 24 uur. Om hiervoor in aanmerking te komen, gelden er twee voorwaarden. De ritten dienen plaats te vinden op aaneengesloten dagen. Ten tweede moet het traject van elke rit zich geheel buiten een afstand van 50 km van het woonadres van de transportondernemer.

Image used under license from Freestock.com

Transportondernemers kunnen ook kiezen voor aftrek van de werkelijke kosten. Eén keer per jaar moet de keuze tussen forfaitaire aftrek en de aftrek van de werkelijke kosten worden gemaakt. Dit geldt dan ook voor alle ritten van dat jaar.

Bron: TLN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer