Ga naar hoofdinhoud

DHL neemt kluiswanden van de Buren op in netwerk

Na TNT Innight gaat nu ook DHL Parcel een samenwerking aan met de Buren. Daarbij gaat DHL gebruik maken van de vijftig onbemande afhaallocaties van de Buren. Het gaat om pakketkluisjes waar klanten 24 uur per dag en zeven dagen in de week hun pakketten kunnen afhalen of afleveren. Met deze kluiswanden vergroot DHL Parcel de mogelijkheden voor met name online shoppers om zelf te bepalen waar en wanneer men zijn pakket laat afleveren. De locaties van de Buren vormen een aanvulling op de eigen DHL Parcelstations en de 1.000 bemande DHL Parcelshops.

burenDHL Parcel zet de kluiswanden van de Buren in naast de eigen infrastructuur, om daarmee consumenten zoveel mogelijk gemak en keuzevrijheid te kunnen bieden. Als een webwinkel de optie ondersteunt, kunnen de kluisjes van de Buren ook worden gebruikt voor retourzendingen.

De Buren breidt zijn landelijke netwerk van afhaalpunten sterk uit. Naast toepassing in e-commerce worden de pakketkluizen ook ingezet in traditionele retailtoepassingen, zoals door apotheken en stomerijen, om daarmee bereikbaarheid buiten openingstijden te vergroten. Ook in de b2b-omgeving wordt belang gehecht aan de flexibiliteit die deze afhaalpunten bieden. Naast de onbeperkte openingstijden is dat ook de algemene beschikbaarheid voor ieder bedrijf.

De Buren, waarin Sandd in april 2014 een belang heeft genomen, opereert volledig onafhankelijk en exploiteert onbemande afhaalpunten bestaande uit beveiligde en eventueel geconditioneerde kluisjes, op goed bereikbare plaatsen voor diverse toepassingen. De Buren heeft inmiddels meer dan 50 locaties die meestal 24 uur per dag, 7 dagen in de week geopend zijn en dit aantal zal de komende periode flink toenemen.

 

Eén reactie op “DHL neemt kluiswanden van de Buren op in netwerk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer