VidaXL bouwt nieuw warehouse in Venlo • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

VidaXL bouwt nieuw warehouse in Venlo

Online retailer VidaXL opent een nieuw fulfilment center in Venlo. Eind 2021 moet het 141.000 m2 grote warehouse in gebruik worden genomen. Ook in Polen komt een nieuw dc van VidaXL.

VidaXL blijft maar groeien in Europa, de VS en Australië. Vorig jaar brachten mensen door de COVID19-pandemie veel tijd thuis door en daardoor voelden ze de behoefte om hun leefruimte te verbeteren. Ze pasten zich aan aan het ‘nieuwe normaal’ en verbeterden hun thuiskantoor door een groter bureau toe te voegen, sportuitrusting voor hun thuisgym te kopen, of hun oude bank te vervangen. Ook naar tuinmeubelen en andere tuinproducten is veel vraag bij VidaXL.

VidaXL heeft zich aangepast aan het de nieuwe situatie nu de online vraag naar trendy producten tegen lage prijzen enorm is toegenomen. Het online merk is bezig met het uitbreiden van hun productassortiment om aan de behoeften van hun klanten op het gebied van huis- & tuinproducten te voldoen. Daarnaast wil het ervoor zorgen dat producten waar veel vraag naar is altijd op voorraad zijn en wil VidaXL de levertijden nog verder verkorten. Om dit te bereiken voegt VidaXL nieuwe fulfilment centra toe in Nederland en Polen zodat het aan de vraag kan blijven voldoen, nu steeds meer mensen online kopen.

Kijo Oudshoorn, CCO van VidaXL zegt hierover: “Deze nieuwe fulfilment centra zijn een zeer belangrijke stap in ons groeiproces. Het afgelopen jaar hebben we uitgebreid gezocht naar geschikte locaties en we zijn enthousiast om dit jaar te beginnen met bouwen.” In Nederland bouwt VidaXL een fulfilment center in Venlo, waar ook het hoofdkantoor is gevestigd. Het zal eind 2021 klaar zijn en de totale vloeroppervlakte bedraagt 141.000 m2, waarvan 4.750 m2 kantoorruimte is. Het gebouw krijgt het Breeam-certificaat Very Good en is voorzien van een brug die twee fulfilmentcentra met elkaar verbindt, waardoor het mogelijk is om pakketten met een lopende band tussen de gebouwen te vervoeren.  

De opening van het nieuwe fulfilment center in Września, in het westen van Polen, is gepland voor het laatste kwartaal van 2021. De totale vloeroppervlakte zal 138.000 m² bedragen, waarvan 3.400 m2 kantoorruimte. Dit gebouw krijgt ook het Breeam-certificaat Zeer Goed. VidaXL koos Września als locatie, om de levertijden in met name Centraal- en Oost-Europa te verkorten.

Naast Nederland en Polen, is VidaXL ook bezig met het uitbreiden van hun fulfilment centra in de VS en Australië.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer