Frankrijk introduceert nieuwe regels voor te laat starten wekelijkse rust • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Frankrijk introduceert nieuwe regels voor te laat starten wekelijkse rust

De Franse overheid heeft twee nieuwe regels geïntroduceerd die gaan over het te laat beginnen met de wekelijkse rust. Op het niet tijdig starten van de weekendrust staan boetes van 750 of 1500 euro.

Dat meldt de Franse vervoerdersorganisatie FNTR op haar website. De Franse ‘Code des Transports’  bevat nu twee nieuwe bepalingen van artikel R3315-10 en artikel R3315-11.  

Artikel R3315-10 van de Code des Transports bepaalt nu dat de volgende overtredingen van de wekelijkse rustverplichting worden bestraft met de boete die is voorzien voor overtredingen van de 4e klasse:

  • overschrijding met minder dan twaalf uur van de verplichting om een ​​wekelijkse rusttijd te nemen na zes opeenvolgende perioden van vierentwintig uur sinds de vorige wekelijkse rusttijd. De vastgestelde boete bij overtreding bedraagt 750 euro.

Artikel R 3315-11 van Code des Transports voorziet in de straf die is voorzien voor overtredingen van de 5e klasse:

  • overschrijding met twaalf uur of meer van de verplichting om een ​​wekelijkse rusttijd te nemen na zes opeenvolgende periodes van vierentwintig uur sinds de vorige wekelijkse rusttijd. De boete bij deze overtreding bedraagt 1500 euro.

De nieuwe regels zijn gepubliceerd als decreet 2020-1088 in de Franse staatscourant en gelden vanaf donderdag 27 augustus 2020.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer