Fransen willen half jaar vrijstelling van cabotage • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Fransen willen half jaar vrijstelling van cabotage

Franse branche-organisaties en vakbonden in het wegtransport roepen de Franse overheid met klem op om de regels voor cabotage voor een half jaar te schrappen. Dit om het zwaar getroffen Franse wegtransport de kans geven zich te herstellen.

De OTRE en FO Transport et Logistique hebben de Franse overheid gebruik te maken van de uitzonderingsclausule die in de cabotagewetgeving staat bij ernstige verstoring van de interne markt. OTRE deed ook in april al een verzoek daartoe, maar dat is nog altijd niet gehonoreerd.

“In deze uitzonderlijke en moeilijke omstandigheden is het verzoek echter niet alleen eerlijk, het is uitsluitend verstandig om de interne markt te beschermen die wordt bedreigd door de toegenomen aanwezigheid van vele buitenlandse vrachtwagens die schaamteloos profiteren van de situatie. De Republiek wordt geacht bedrijven op haar grondgebied te verdedigen en te beschermen en daarmee haar eigen economie”, aldus OTRE-voorzitter Aline Mesples. “Want terwijl de Franse vervoerders nu aan de zijlijn staan, rijden de Poolse vervoerders, maar ook de Hongaren, Roemenen, Bulgaren en anderen gewoon door! En zij blijven, bij gebrek aan controles, vaak een maand of langer binnen onze grenzen. Het opschorten van de cabotageregels is een uitstekende manier om de transportprijzen te beschermen tegen dumping”, aldus Mesples.

Eén reactie op “Fransen willen half jaar vrijstelling van cabotage

  • Willemberends

    Die Fransen hebben het werken niet uitgevonden door hun eigen laks en luiheid zijn de grote ketens inmiddels gewend aan scherpe tarieven en de spullen in huis wanneer ze maar willen

    Weekend onderweg enz geen probleem

    Eerst alles uitbesteden voor dumpprijzen en dan zeggen we gaan het zelf maar weer doen

    Die snappen het spelletje niet

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer