Ga naar hoofdinhoud

Hefbrug Boskoop gaat naar verwachting 18 november open

Naar verwachting gaat de hefbrug in Boskoop op maandag 18 november weer open voor het wegtransport en is de Gouwe ook weer bevaarbaar voor binnenschepen. Dit gaf Gedeputeerde Floor Vermeulen van de provincie Zuid-Holland aan in een overleg met het bedrijfsleven dat deze ochtend plaats vond. Dat meldt Evofenedex, dat het goed nieuws vindt dat er nu duidelijkheid is over de opening van de hefbrug.

Tegelijkertijd constateert Evofenedex dat bedrijven ook nog drie weken hinder ervaren. Deze stremming heeft grote impact op het bedrijfsleven. Naast het wegtransport van vooral bloemen en planten van veel van de telers uit deze regio, raakt deze buitengebruikstelling ook het vervoer van goederen zoals zand, grind en containers via de binnenvaart hard. Deze hinder in de goederenstroom verstoort dus ook processen elders in het land en in de wereld. Elke dag dat de brug eerder open kan, is een dag minder hinder en schade.

De afgelopen weken is het bedrijfsleven summier op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen. Het is belangrijk dat de provincie de komende weken alle belanghebbenden betrekt in de communicatie over de toestand van de hefbrug in Boskoop. Evofenedex wil de provincie graag ondersteunen met de nodige communicatie naar leden.

Het is nog onduidelijk hoe de gehele schadeafhandeling er uit komt te zien. Daarom denkt de branchevereniging ook graag mee met de provincie over de voorwaarden van deze schadeafhandeling. Bedrijven kunnen op dit moment al schadeclaims indienen bij de provincie. Meer informatie over deze schadeclaims is te vinden op deze website.

Er is geconstateerd dat de brug op verschillende plekken constructief onveilig is. Zo zijn er in de torens en kooiladders onveiligheden geconstateerd. De slijtlaag van het wegdek is voorlopig niet onveilig, maar ook dit wordt vervangen zodat het wegdek weer een tijd mee kan. Tot 18 november werkt de aannemer aan een tijdelijk windverband in de toren, de slijtlaag, verbindingspunten en worden de staven versterkt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer