Ga naar hoofdinhoud

Inhaalverbod trucks op A73 wordt uitgebreid

Het inhaalverbod voor vrachtwagens op de A73 wordt naar verwachting eind dit jaar flink uitgebreid. Dat meldt de Gelderlander. Het inhaalverhod gaat dan de hele dag gelden, onder meer voor het Brabantse gedeelte van de A73, waar veel ongevallen gebeuren.

Nu is er ook een inhaalverbod voor trucks, maar enkel in de spits. De kwestie kwam maandagavond in de gemeenteraadsvergadering in Cuijk ter sprake en verkeerswethouder Gerard Stoffels meldde de uitbreiding van het inhaalverbod op basis van informatie van Rijkswaterstaat.

Volgens de Gelderlander behoort de A73 bij Cuijk tot de honderd gevaarlijkste snelwegvakken van Nederland.

Of er straks ook meer gecontroleerd gaat worden op naleving van het inhaalverbod, is de vraag. De politie heeft eerder gezegd dat de mankracht ontbreekt om extra te controleren op chauffeurs die tegen de regels in links rijden.

Bron: Gelderlander

2 reacties op “Inhaalverbod trucks op A73 wordt uitgebreid

  • Ruud

    Zet de betoepschauffeur maar weer in het verdomhoekje. Door deze maatregel krijg je al meer kans op ” kop-staart” botsingen en idioten met haast die hun personenautootje ertussen gaan wringen . Dat effect heb ikzelf ervaren toen de begrenzer er op kwam. Allemaal averechts werkende maatregelen. De rest mag gewoon lekker doorracen. Waar zijn we mee bezig??? Ruud.

  • toon

    gewoon meer afstand houden ruud gr

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer