Ga naar hoofdinhoud

Per 1 januari 2022 alleen nog met Euro 6 welkom in milieuzone

Per 1 januari 2022 gelden er strengere toegangseisen voor dieselvrachtauto’s in milieuzones. Vanaf die datum hebben alleen dieselvrachtauto’s met emissieklasse Euro 6 toegang tot milieuzones.

Daarnaast kunnen gemeenten onder voorwaarden vanaf 1 januari 2025 nul-emissiezones voor vrachtauto’s invoeren in hun gemeenten. In deze zones mogen alleen elektrische vrachtauto’s komen die geen schadelijke stoffen uitstoten.

Momenteel zijn er in Nederland 13 gemeenten die een milieuzone voor dieselvrachtauto’s hebben. Dat zijn: Amsterdam , Arnhem, Breda, Delft, Den Haag, Eindhoven, Leiden, Maastricht, Rijswijk, Rotterdam, ’s-Hertogenbosch, Tilburg en Utrecht.

Deze gemeenten hebben nu nog een groene milieuzone tegen waar alleen dieselvrachtauto’s zijn toegestaan met een emissieklasse van 4 of hoger. Dieselvrachtauto’s met emissieklasse 0, 1, 2 of 3 mogen hier niet in. Vanaf 1 januari 2022 geldt dus alleen toegang met Euro 6 als emissieklasse. Dat is al langer bekend, maar met de zomer voor de deur is er nog grofweg een half jaar om aan de nieuwe eisen te voldoen.

Op Milieuzones.nl is een kentekencheck te doen om te zien of men toegang heeft tot milieuzones .

De RAI Vereniging heeft een uitgebreide grafische kaart gemaakt met alle regels en een tijdlijn met de huidige en toekomstige emissie-eisen in milieuzones.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer