Misstanden in veetransport geschiedenis • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Misstanden in veetransport geschiedenis

Misstanden in het dierentransport behoren snel tot het verleden. Na jaren van onenigheid is de vee- en vleessector het eens over een effectief controlesysteem. Dat schrijft het Nederlands Dagblad.

DierentransportVeewagens worden nu voorzien van gps zodat controleurs hen onaangekondigd van de weg kunnen plukken. Een onafhankelijk college van deskundigen legt zonodig sancties op.

Onder leiding van het Productschap Vee en Vlees worden eind januari de laatste knopen doorgehakt. “In december is intern een akkoord bereikt over de uitgangspunten. Deze maand nog leggen we een uitgewerkt systeem voor aan de partijen”, aldus secretaris Jos Jongerius van het productschap.

Supermarkten, slachterijen en de Dierenbescherming vragen de veetransporteurs al jaren tevergeefs om deugdelijke controle. “We willen de rotte appels er uit”, aldus Anne-Corine Vlaardingerbroek van supermarktorganisatie CBL. “De consument accepteert misstanden niet. Elk televisiebeeld van bloedende varkens in een overbeladen wagen werpt een smet op het imago van vlees.” Volgens Bert van den Berg van de Dierenbescherming gaat het om een kleine groep (‘vijf tot tien procent’) van transporteurs die structureel de regels aan zijn laars lapt. Deze transporteurs komen straks buitenspel te staan.

Bron: ND

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer