Naar Engeland? Wel even aanmelden aub! • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Naar Engeland? Wel even aanmelden aub!

Het Verenigd Koninkrijk stelt vanaf maandag 8 juni strenge regels in voor inreizende personen. Vrachtwagenchauffeurs zijn gelukkig uitgezonderd van de verplichte twee weken quarantaine, wel moeten er diverse formulieren worden ingevuld dan wel meegenomen. Dat melden TLN en Transport in Nood.

Via deze link moet de chauffeur online aangemeld worden als hij naar het Verenigd Koninkrijk gaat. Dit kan binnen een periode van 48 uur voorafgaand aan de reis. Dus als men bijvoorbeeld maandag vertrekt, kan de chauffeur vanaf zaterdag pas aangemeld worden. Deze aanmelding kan de chauffeur zelf doen, of de werkgever kan het namens de chauffeur invullen. Die heeft dan wel de paspoort- en adresgegevens van de chauffeur nodig.

De chauffeur heeft verder de gegevens nodig van de boot- of treinboeking.

Verder wordt er gevraagd of de chauffeur uitgezonderd is om in quarantaine te gaan. Daar kan men ‘Ja’ invullen en aangeven dat het om internationaal goederenvervoer gaat. Als laatste moet er nog een extra contactpersoon opgegeven worden. Na de verzending van het formulier krijgt men een kopie van het formulier per mail. Deze moet de chauffeur kunnen tonen op het moment hij de grens overgaat. Dit document mag op papier of digitaal meegenomen worden.

Ook is er een nieuw document nodig dat aangeeft waarom het belangrijk is dat de chauffeur naar Engeland reist. Dit document hoort bij de online aanmelding zoals hierboven wordt  beschreven.

Dit document geeft de noodzaak aan van de reis en benadrukt ook waarom de 14 dagen zelf-isolatie niet van toepassing is. In het geval van internationaal transport kan die reden opgegeven worden waarom de reis naar het Verenigd Koninkrijk noodzakelijk is.

Dit document is te vinden op de download-pagina van Transport in Nood en heeft de naam ‘Employer exemption guidance.docx’.

Hoofdzakelijk gaan het om de tweede pagina (Annex A). De daar dikgedrukte tekst moet aangevuld worden en de brief moet geprint worden op briefpapier. 

Sinds maart heeft Transport in Nood al een document op de downloadpagina staan dat meegenomen moet worden door de naar Engeland reizende chauffeurs (naam: UKgov letter.pdf). Dit document is te downloaden via de downloadpagina en Transport in Nood adviseert dit document ook zeker mee te geven. 

De brief van 30 maart jl. geeft aan dat het internationaal transport eigenlijk uitgezonderd is van alle regelingen rondom de coronacrisis. Het is daarom mogelijk dat deze lastige aanmeldingsprocedure voor het internationaal transport komt te vervallen.

Bron: TLN, Transport in Nood

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer