Ortec: plannen via internet • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Ortec: plannen via internet

Ortec heeft haar planningssoftware uitgebreid met verschillende nieuwe functies, waaronder een webcliënt. Productmanager Theodoorn Torn presenteerde de noviteiten tijdens Ortecs plandag op 8 oktober jl.

“De webcliënt maakt het mogelijk om via internet met het planscherm te werken”, vertelt Torn. Zo kan een planner gemakkelijk van thuis uit werken en kunnen planners van andere of buitenlandse vestigingen gebruik maken van dezelfde oplossing als op de hoofdvestiging. De webbased toepassing heeft volgens Torn dezelfde performance als die op kantoor, terwijl de planner er met hetzelfde ‘gevoel’ mee kan werken.
Ortec Screenshot CT

Als nieuwe functionaliteit ontwikkelde Ortec daarnaast voor de plansoftware voor containertrucking en bulk-/liquidtransport (zie screenshot boven). “Bij het plannen van containervervoer ondersteunt de software nu ook dat containers eerst naar het eigen depot worden gebracht en van daaruit worden hergebruikt”, licht Torn toe.
In het tankvervoer houdt het ritplanningssysteem rekening met de beladingsgraad per compartiment, de gewichtsverdeling over de assen en intermodaal vervoer. “Op het planscherm zijn schepen en treinen met hun afvaart-/vertrektijdenschema’s zichtbaar”, zegt Torn. “Vanuit dit scherm kan de planner eenvoudig een plaats reserveren op een ferry of trein.” Ook laat de software zien hoeveel eigen tankcontainers of opleggers op een ferry of trein zijn gepland.

Ortec screenshot TDEen ontwikkeling waar Ortec nog mee bezig is, is het verwerken van veel voorkomende files in Ortec Transport & Distribution. “Navteq verzamelt per wegvak grote hoeveelheden data en vertaalt dit naar een historisch patroon”, vertelt Torn. “Hieruit komt een vertragingsfactor per wegvak voor, die onze software vertaalt naar een vertragingspatroon voor het gebied waarin de laad-/losadressen van de gebruiker liggen. Op basis hiervan zijn realistischere reistijden te berekenen, waardoor de planning nauwkeuriger wordt.” Deze functionaliteit, die Ortec de Congestion Patterns module noemt, komt in 2010 beschikbaar.

Ortec screenshot TD

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer