Pools transportbedrijf krijgt 54.800 euro boete voor cabotage • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Pools transportbedrijf krijgt 54.800 euro boete voor cabotage

De Duitse BAG blijft hard optreden tegen cabotage, waar nu streng op gecontroleerd wordt. Een Pools transportbedrijf dat regelmatig de regels overtrad, krijgt nu van de rechter een boete van 54.800 euro.

De BAG legde herhaaldelijk boetes van een paar duizend euro op aan dit transportbedrijf uit Polen, wegens illegale cabotage.

Na een rechterlijke toetsing van de boetes zijn de sanctiemaatregelen van de BAG nu officieel bevestigd. Het bedrijf moet een boete van 54.800 euro betalen. In dit verband onderzoekt het Bundesamt momenteel ook of er sprake is van overtredingen door mogelijke klanten. Doorslaggevend optreden bij overtredingen van de cabotageregels is een centraal onderdeel van de controlemaatregelen van de BAG, die bedoeld zijn om ook in tijden van de COVID-19 pandemie een eerlijke concurrentie te waarborgen.

foto ter illustratie

2 reacties op “Pools transportbedrijf krijgt 54.800 euro boete voor cabotage

  • Moenen

    Jammer dat niet aangegeven wordt hoe er gaan gesaboteerd wordt. Een hoe de klanten dat bij betrokken zijn.

  • Sjonnie001

    Meermaals duizenden euro’s boete krijgen, en nog kan het blijkbaar uit om de wetgeving te negeren. Hoezo een verziekte markt? En dan nog huilen als ze zo’n mobiliteitspakket om de oren krijgen ook. Het lijkt dat de boete’s voor vervoerder, maar ook voor opdrachtgever, nog niet hoog genoeg zijn.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer